«Ναυάγιο» τα μέτρα με τις μάσκες και στη Ζάκυνθο - Δείτε φωτογραφίες

Χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς μάσκες οι επισκέπτες στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου

Σε εικόνες προ-κορωνοϊού εποχής παραπέμπουν οι φωτογραφίες τουριστών από τη Ζάκυνθο, που επισκέπτονται με καραβάκια το διάσημο «Ναυάγιο», στην απομονωμένη ακτή Άη Γιώργης και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. 

Συνωστισμός, ειδικά σε σημεία που η θέα προς το σημείο διασφαλίζεται με τον καλύτερο τρόπο, άκρως θερινή περιβολή -για την ακρίβεια μαγιό-, και παντελής πλημμέλεια στην τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων αλλά και στη χρήση μάσκας είναι η κατάσταση που επικρατεί, όπως δείχνουν οι εικόνες που δημοσιεύει το protothema.gr. 

Οι επισκέπτες του Ναυαγίου, Έλληνες ή ξένοι, αγνοούν επιδεικτικά τις συστάσεις και τα μέτρα των ειδικών, μην παίρνοντας καν τις στοιχειώδεις προφυλάξεις, σε μια περίοδο που η πανδημία ανησυχεί τους επιστήμονες, που βλέπουν καθημερινά τον αριθμό τόσο των κρουσμάτων όσο και των νεκρών να αυξάνονται, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. 

Κι αν οι επισκέπτες βρίσκονται στη χαλαρότητα που ορισμένες φορές επιβάλλει η θερινή ραστώνη, προβληματισμό προκαλεί η αδιαφορία των αρμοδίων, που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους, εφαρμόζοντας τα μέτρα που έχουν τεθεί για την προστασία τόσο των ιδίων όσο και των τουριστών. 

Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους πλοίων, συνωστισμός επικράτησε την Δευτέρα και σε πλοιάρια που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές στην φημισμένη παραλία Βουτούμι στους Αντιπαξούς. 


















Ειδήσεις σήμερα

Ανασχηματισμός: Η «ακτινογραφία» των διορθώσεων στην κυβέρνηση

Δημόσιο: Επανέρχεται η τηλεργασία και το κλιμακωτό ωράριο

Τζορτζ Φλόιντ: Το πιο συγκλονιστικό βίντεο από τη σύλληψή του - «Μη με πυροβολήσετε»






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr