Πέλλα: Πλανόδιοι πωλητές λευκών ειδών πίσω από δυο κλοπές

Ως τώρα εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις και η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους

Από το ένα χωριό της Αριδαίας στο άλλο μετακινούνταν μια ομάδα νεαρών που παρίσταναν τους πλανόδιους πωλητές λευκών ειδών, αναζητώντας ευκαιρία να ξαφρίσουν τις οικονομίες των ανυποψίαστων κατοίκων. Ως τώρα εξιχνιάστηκαν δυο περιπτώσεις και η έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αλμωπίας ταυτοποίησαν έναν 26χρονο Έλληνα ως αυτόν που είχε επισκεφθεί το πρωί της 6ης Ιουνίου το σπίτι μιας 64χρονης και, ενώ της έδειχνε κλινοσκεπάσματα, δυο συνεργοί του κατάφεραν να τρυπώσουν στα δωμάτια και να «βουτήξουν» 120 ευρώ. Νωρίτερα, οι τρεις δράστες είχαν μπει σε ένα σπίτι άλλης κοινότητας από την ανασφάλιστη πόρτα και είχαν κλέψει 30 ευρώ. Σε βάρος του 26χρονου σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει τους άγνωστους συνεργούς του και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας.

Συλλήψεις και στην Ξάνθη

Σε ένα κατάστημα στην πόλη της Ξάνθης μπήκαν το βράδυ της Κυριακής δυο Έλληνες παριστάνοντας τους πελάτες, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης πήγε να τους εξυπηρετήσει άρπαξαν το τσαντάκι του που είχε μέσα χρήματα και προσωπικά έγγραφα και το έβαλαν στα πόδια. Το θύμα ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας και οι δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα. Το επίμαχο τσαντάκι βρέθηκε στην κατοχή του ενός και αποδόθηκε στον δικαιούχο, ενώ οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φωτογραφία: Δείτε πώς η 35χρονη παρακολουθούσε σε real time την Ιωάννα με το κινητό της

Νεκρός 75χρονος που καταπλακώθηκε από τρακτέρ στην Τρίπολη

Χαϊδάρι: Μεγάλη ανθρωπιστική εκδήλωση για να χειρουργηθεί και να περπατήσει η μικρή Σοφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr