Εκλογές ΗΠΑ: Το προφίλ του Αμερικανού ψηφοφόρου βάσει των exit polls

Σε ερώτηση για το ποιος θα ήταν ο σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, το 34% απάντησε η οικονομία, το 21% οι φυλετικές διακρίσεις, το 18% η αντιμετώπιση της πανδημίας και απο 11% την ασφάλεια και την πολιτική στα θέματα υγείας

Σε μια δημοσκόπηση που διενήργησε η Edison Research για τις Εθνικές Εκλογές, στην οποία συμμετείχαν 11.743 Αμερικανοί πολίτες φανερώνει τις κατηγορίες των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Η ερευνά έγινε μέσω συνεντεύξεων έξω από τα εκλογικά κέντρα ή τηλεφωνικώς.

Μάλιστα η δημοσκόπηση θα φανερώνει καθώς θα βγαίνουν τα αποτελέσματα ποιοι ψήφισαν ποιον.

Το 47% των ψηφοφόρων ήταν άντρες και το 53% γυναίκες, ενώ από αυτούς λευκοί ήταν το 65%, μαύροι 12%, λατινοαμερικάνοι-ισπανόφωνοι 13%, ασιάτες 3%.

Στην πλειοψηφία τους δεν είχαν τελειώσει κάποιο κολέγιο (56%), ενώ ηλικιακά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν μεταξύ 45-64 ετών (38%), το 23% ήταν 65 ετών και άνω και το άλλο 23% μεταξύ 30 και 40 ετών. Το μικρότερο ποσοστό ήταν από 18-29.



Στην ερευνά υπήρχε και ερώτηση για τις σεξουαλικές και θρησκευτικές προτιμήσεις των ψηφοφόρων με ένα 7% να δηλώνουν ομοφυλόφιλοι και μόλις το 27% Χριστιανοί.

Σε ερώτηση για να κάνουν σύγκρισή της οικονομικής τους κατάστασης σε σχέση με 4 χρόνια πριν, το 41% απάντησε ότι σήμερα είναι καλύτερη, το 20% χειρότερη και το 39% το ίδιο.

Επίσης το 84% δεν είχε υπηρετήσει στον Αμερικανικό στρατό και το 13% φέτος θα ψήφιζε για πρώτη φορά, ενώ ανεξάρτητα με το ποιόν θα ψηφίσουν σήμερα το 38% των ψηφοφόρων δήλωσαν Δημοκρατικοί και το 35% Ρεπουμπλικάνοι, ενώ 28% εμφανίστηκαν ως ανεξάρτητοι ή κάτι άλλο.

Σε ερώτηση για το ποιος θα ήταν ο σημαντικότερος λόγος για να ψηφίσει το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, το 34% απάντησε η οικονομία, το 21% οι φυλετικές διακρίσεις, το 18% η αντιμετώπιση της πανδημίας και απο 11% την ασφάλεια και την πολιτική στα θέματα υγείας.


Ειδήσεις σήμερα

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ο κορωνοϊός – Τις επόμενες 10 ημέρες κρίνονται τα μέτρα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιος προηγείται στις αμφίρροπες πολιτείες - Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Επίθεση στη Βιέννη: Αυτό είναι το πρόσωπο του 20χρονου τζιχαντιστή σύμφωνα με το ISIS



.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr