Στην Αυστραλία θα σκοτώσουν εκατομμύρια γάτες πετώντας δηλητηριασμένα λουκάνικα από αεροπλάνα!

Η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, καθώς τα αιλουροειδή απειλούν πολλά είδη πουλιών ακόμα και με εξαφάνιση

Η απόφαση ελήφθη και η κυβέρνηση της Αυστραλίας πρόκειται μέχρι το 2020 να θανατώσει δύο εκατομμύρια γάτες. Βρέθηκε μάλιστα και ο τρόπος για να γίνει αυτό: Θα πετάξουν δηλητηριασμένα λουκάνικα από αεροπλάνα!

Οι γάτες και ειδικά οι αγριόγατες, ο πληθυσμός των οποίων υπολογίζεται σε έξι εκατομμύρια στην Αυστραλία, απειλούν ακόμα και με εξαφάνιση πολλά είδη πουλιών, καθώς ειδικά όσες ζουν στη φύση, κυνηγούν για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Μέρος του σχεδίου θανάτωσης των γατών είναι και τα λουκάνικα. Η... «συνταγή» θα περιέχει κρέας από καγκουρώ, κοτόπουλο, βότανα και... δηλητήριο! «Πρέπει να είναι νόστιμα, θα είναι το τελευταίο γεύμα των γατών» είπε μία εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ενώ εκπρόσωπος της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ανέφερε πως πρόκειται για «βάναυσο» τρόπο.

Πρόκειται για το δηλητήριο «1080», που είναι θανατηφόρο για τα ζώα, όπως επισημαίνουν οι New York Times. Σύμφωνα με τους αρμοδίους μάλιστα, οι γάτες θα πεθάνουν μέσα σε 15 λεπτά από την στιγμή που θα το καταναλώσουν.

Τα λουκάνικα μάλιστα θα πεταχτούν σε περιοχές που υπολογίζεται ότι ζουν οι περισσότερες αγριόγατες από αεροπλάνα!

Εκτός από τα δηλητηριασμένα λουκάνικα, οι αρχές της Αυστραλίας χρησιμοποιούν ειδικές παγίδες, ή και όπλα προκειμένουν να σκοτώσουν τις γάτες, ενώ σε κάποιες περιοχές δίδεται και αμοιβή για τους... «κυνηγούς κεφαλών γατών»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr