Με αφανισμό απειλούνται οι κέδροι της Κρήτης

Kινδυνεύουν από τη βόσκηση, ενώ αρκετές φορές καταλήγουν καυσόξυλα στις φωτιές που ανάβουν το καλοκαίρι τουρίστες που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Με αφανισμό απειλούνται οι αμμοθίνες με κέδρους που υπάρχουν στην Κρήτη, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life Junicoast, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο συνάντηση εργασίας στο ΜΑΙΧ.

Οπως σημειώνουν οι επιστήμονες του προγράμματος οι κέδροι κινδυνεύουν από τη βόσκηση, ενώ αρκετές φορές καταλήγουν καυσόξυλα στις φωτιές που ανάβουν το
καλοκαίρι τουρίστες που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ.

Αμμοθίνες με κέδρους στην Κρήτη υπάρχουν στο νομό Χανίων στο Κεδρόδασος στο Ελαφονήσι, στα Φαλάσαρνα, στη Γαύδο και στη νήσο Χρυσή στην Ιεράπετρα και είναι προστατευόμενοι οικότοποι του δικτύου Natura 2000.

Το πρόγραμμα JUNICOAST «Δράσεις για την προστασία των παράκτιων αμμοθινών με είδη Juniperus (κέδρου) στην Κρήτη και στο Νότιο Αιγαίο (Ελλάδα)» (LIFE07NAT/GR/000296) είναι μία από τις έξι προτάσεις που εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE+ 2007-2013 για το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr