Wall Street: Τεχνολογικό ράλι 18% από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου

Στήριξη στον δείκτη προσέφεραν σήμερα οι τεχνολογικοί κολοσσοί, με τη Facebook να σημειώνει άνοδο άνω του 2,1%, την Apple να καταγράφει κέρδη 2,8%, την Amazon να ενισχύεται κατά 0,4% και τη Netflix να διαπραγματεύεται στο +3,3%

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη Δευτέρα οι αμερικανικοί δείκτες, ξεκινώντας δυνατά και αυτήν την εβδομάδα.

Παρότι Dow Jones και S&P 500 νωρίτερα υποχωρούσαν, ο Nasdaq συμπαρέσυρε στα κέρδη ολόκληρη την αγορά, με «μπροστάρη» την Alphabet (θυγατρική της Google), στην οποία και πόνταραν οι επενδυτές εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της.

Ο τεχνολογικός κολοσσός οδήγησε και τις υπόλοιπες FAANG μετοχές σε άνοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τεχνολογικός δείκτης έχει ανακάμψει κατά 18% από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου και βρίσκεται κοντά στο να ξεφύγει από τη bear market.

Στα ταμπλό: Κέρδη 0,59% για τον Dow Jones στις 25.212 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,68% στις 2.724 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 1,15% υψηλότερα στις 7.347 μονάδες.

Στήριξη στον δείκτη προσέφεραν οι τεχνολογικοί κολοσσοί, με τη Facebook να σημειώνει άνοδο άνω του 2,1%, την Apple να καταγράφει κέρδη 2,8%, την Amazon να ενισχύεται κατά 0,4% και τη Netflix να διαπραγματεύεται στο +3,3%. Η μετοχή της Alphabet ενισχύθηκε κατά 2%.

Αργότερα μες στην εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των Disney, General Motors, Viacom και Kellogg.

Μέχρι στιγμής, έχουν αναφέρει τριμηνιαία αποτελέσματα περισσότερες από το 47% των εταιρειών του δείκτη S&P 500.

Από αυτές, το 68,5% έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τη FactSet.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr