Wall Street: Τέλος στο πτωτικό σερί με πετρελαϊκή ώθηση

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των ExxonMobil, Chevron, Verizon, DowDuPont και McDonalds με κέρδη άνω του 2 - 2,50% 

Wall Street: Τέλος στο πτωτικό σερί με πετρελαϊκή ώθηση

Παρότι ο εμπορικός «πόλεμος» κάθε άλλο παρά έχει κοπάσει, οι αμερικανικοί δείκτες βρήκαν το δρόμο, πατώντας στα ισχυρά κέρδη του πετρελαίου.

Μάλιστα ο Dow Jones τερμάτισε πτωτικό σερί οχτώ συνεδριάσεων, κλείνοντας με άνοδο 0,49% ή 118 μονάδων στις 24.580, ενώ ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,18% στις 2.754 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,26% στις 7.692 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των ExxonMobil, Chevron, Verizon, DowDuPont και McDonalds με κέρδη άνω του 2-2,50% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των JP Morgan (-1,4%) και Home Depot (-0,8%).

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι θα επιβάλει δασμούς 20% στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων αν η Ε.Ε. δεν αποσύρει τους δασμούς στα αμερικανικά προϊόντα.

Στο εταιρικό μέτωπο, μέτρια αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η BlackBerry καθώς μπορεί τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων και συγκεκριμένα στα 3 σεντς, ωστόσο τα έσοδα μειώθηκαν στα 213 εκατ. δολάρια από 272 εκατ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ανέκαμψε από το χαμηλό έτους σημειώνοντας οριακή άνοδο στα 1.270 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1664 από 1,1604 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,89%.


Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr