Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,41% ή 102 μονάδων στις 24.987, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 2.773 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,01% στις 7.747 μονάδες

Πτωτικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις ΗΠΑ, με τα χρηματιστήρια να υποχωρούν υπό το βάρος των εμπορικών εντάσεων.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,41% ή 102 μονάδων στις 24.987, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 2.773 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,01% στις 7.747 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (+1,5%) και Visa (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Intel Corp. (-3,4%) και Procter & Gamble (-2%).

Παρότι οι απώλειες περιορίστηκαν χάρις στην πετρελαϊκή στήριξη, οι αναλυτές προειδοποιούν για μεγάλες συνέπειες από έναν εμπορικό πόλεμο, ενώ και η Fed έκανε λόγο για παρεμπόδιση της κατά τ' άλλα ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ λόγω των εμπορικών εντάσεων.

«Η κλιμάκωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας ενδέχεται να έχει βαριές συνέπειες στις οικονομίες των δύο χωρών. Αν οι ΗΠΑ βάλουν εμπορικούς περιορισμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων και η Κίνα απαντήσει αντίστοιχα, τότε οι οικονομίες θα δεχτούν χτύπημα 0,3% με 0,4%», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics, Gregory Daco.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τους δασμούς. Πρώτο και μεγαλύτερο είναι ότι οι δασμοί ευνοούν τους λίγους», σημείωσε ο Ed Yardeni, της Yardeni Research. «Οι δασμοί μπορεί να στηρίξουν την απασχόληση σε μια βιομηχανία αλλά την ίδια ώρα θα ανεβάσουν και τις τιμές των αγαθών».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,2% στα 65,85 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ανέκαμψε -έστω οριακά- από το χαμηλό έτους σημειώνοντας άνοδο 0,1% στα 1.280 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1616 από 1,1609 την Παρασκευή.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,91%.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr