Πτώση στη Wall με «οδηγό» την Apple

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 4,10% καθώς η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των iPhone για το δεύτερο τρίμηνο θα απογοητεύσουν τη Wall Street

Αρνητικά πρόσημα και σήμερα στη Wall καθώς η υποχώρηση της Apple παρέσυρε πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο. Επίσης, η αύξηση των επιτοκίων περιόρισε την άνοδο των μετοχών.

Ο Dow Jones -0,82% στις 24.462 μονάδες με την Apple να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση του δείκτη. Ο S&P 500 -0,85% στις 2.670 μονάδες, με την τεχνολογία να σημειώνει απώλειες 1,5%. Ο Nasdaq -1,27% στις 7.146 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 4,10% καθώς η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των iPhone για το δεύτερο τρίμηνο θα απογοητεύσουν τη Wall Street.

Η πτώση της Apple αντιστάθμισε τα κέρδη 3,93% της General Electric. Ο γίγαντας της βιομηχανίας ανέφερε κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κι επαναβεβαίωσε το outlook για το υπόλοιπο του 2018.

Σχεδόν το 16% του S&P 500 ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου, με το 81,5% αυτών των εταιρειών να παρουσιάζουν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα σύμφωνα με τη FactSet.

«Μένει να δούμε αν υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός από τα κέρδη για να πάει η αγορά υψηλότερα», δήλωσε ο Michael Shaoul, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marketfield Asset Management.

Οι επενδυτές εστίασαν και στo ράλι των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς η απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας διαμορφώθηκε στο 2,957%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η απόδοση της διετίας ανήλθε στο υψηλότερο σημείο εδώ και μια δεκαετία.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr