Τραμπ: «Δεν είμαστε σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα»

«Ο πόλεμος χάθηκε από τους ανόητους ή ανίκανους ανθρώπους που εκπροσωπούσαν τις ΗΠΑ» έγραψε στο twitter – Το σχόλιο έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Κίνας για επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα

Παρά την επιβολή δασμών που αποφάσισε το Πεκίνο εις βάρος αμερικανικών προϊόντων, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα.

«Δεν είμαστε σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αυτός ο πόλεμος χάθηκε πριν από πολλά χρόνια από τους ανόητους ή ανίκανους ανθρώπους που εκπροσωπούσαν τις ΗΠΑ» έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter. «Τώρα έχουμε εμπορικό έλλειμμα 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, με Κλοπή Πνευματικής Ιδιοκτησίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό να συνεχιστεί!», πρόσθεσε.
Το σχόλιο του αμερικανού προέδρου γίνεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της κινεζικής πλευράς ότι θα επιβάλει δασμούς σε μια σειρά αμερικανικών εισαγωγών, απαντώντας στους δασμούς που ανακοίνωσε μια μέρα νωρίτερα ο Λευκός Οίκος.

Επίσης, προανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του «θα λάβει ισχυρά μέτρα» για τη μετανάστευση αργότερα σήμερα, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr