Άνοδος άνω των 250 μονάδων για τον Dow

H άνοδος του οφείλεται κυρίως στην Goldman Sachs που ενισχύθηκε 2,8%

Θετικά πρόσημα στη Wall Street με τους κύριους δείκτες να καταφέρνουν να διαγράψουν τις απώλειες που σημειώθηκαν στις αρχές της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωση ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,03% στις 24.893 μονάδες, ο S&P 500 +1,34% στις 2.698 μονάδες και ο Nasdaq +1,86% στις 7.143 μονάδες.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 150 μονάδων ενδοσυνεδριακά ενώ η άνοδος του οφείλεται κυρίως στην Goldman Sachs που ενισχύθηκε 2,8%. Άνοδος και για τον S&P 500 με τον χρηματοοικονομικό κλάδο και τον τομέα της τεχνολογίας να σημειώνουν άνοδο 1,5%. Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley, όλες σημείωσαν άνοδο, ενώ ο δείκτης γύρισε σε θετικό έδαφος για το 2018. Ανοδικά έκλεισε και ο Nasdaq με Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet να ενισχύονται.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας στις ΗΠΑ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε αύξηση 0,5% τον περασμένο μήνα, καθώς τα νοικοκυριά πλήρωσαν περισσότερα για βενζίνη, ενοίκια και παροχές υγείας. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης τιμών καταναλωτή να σημειώσει αύξηση 0,3%.

«Φαίνεται ότι η αγορά συνειδητοποιεί ότι η οικονομία εξακολουθεί να λειτουργεί καλά» δήλωσε ο Ryan Detrick, ανώτερο στέλεχος της LPL Financial. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η αγορά «βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της απομάκρυνσης από τον "πυθμένα" κι ότι θα υπάρξει κι άλλη μεταβλητότητα».

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στον απόηχο της ανακοίνωσης των στοιχείων, κατέγραψε υψηλό τετραετίας φτάνοντας στο 2,91%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr