Σοβαρές ελλείψεις στον φάκελο της Exin για την Εθνική Ασφαλιστική

Την ώρα που ο ιδρυτής της Exin Μ. Φέρφιλντ διαβεβαιώνει ότι το deal εξαγοράς προχωρά κανονικά

Παρά τις νέες διαβεβαιώσεις που έδωσε  χθες με δηλώσεις του ο ιδρυτής της ΕΧΙΝ M. Φέρφιλντ, ο φάκελος για την εξαγορά της Εθνικής  Ασφαλιστικής εξακολουθεί να παραμένει στα συρτάρια των αρμοδίων υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαιρετικά σοβαρές ελλείψεις.

Ο κ. Φέρφιλντ μιλώντας στο διεθνές περιοδικό «Reinsurance», δήλωσε ότι το deal για την εξαγορά της Εθνικής  Ασφαλιστικής προχωρεί και δεν απειλείται,  πως η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί και συνεπώς δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό.

Ο ιδρυτής της ΕΧΙΝ συμπλήρωσε στο «Reinsurance» πως η συμφωνία προγραμματίζεται να κλείσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως η ΕΧΙΝ, αν και κέρδισε τον διαγωνισμό  για να εξαγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από πέρυσι το καλοκαίρι, μέχρι και χθες δεν κατέθεσε στην Τράπεζα της  Ελλάδος τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να εγκρίνει η ΤτΕ την πώληση. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν προσκομιστεί ακόμη και βασικές  πληροφορίες, όπως πχ το σχήμα των μετόχων  που εξαγοράζει της ασφαλιστική, δημιουργώντας ευλογα ερωτηματα. Ωστόσο, η ΕΧΙΝ σε ανακοίνωση της πριν λίγες ημέρες είχε ισχυριστεί  πως «ένας επικαιροποιημένος φάκελος υποβλήθηκε (σ.σ. στην ΤτΕ) την προηγούμενη εβδομάδα».

Η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση και δείχνει να εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια για να κατατεθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Βάσει του διαγωνισμού που διενήργησαν η Goldman Sachs και η Morgan Stanley,  η προθεσμία για να ολοκληρωθεί η αγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής λήγει τον Μάρτιο. Μέχρι τώρα διαψεύστηκε αρχικά η  πληροφορία πως στο σχήμα της ΕΧΙΝ μετέχει ο επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου και στη συνέχεια οι πληροφορίες για συμμετοχή της Pimco.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr