Έτοιμος για συμβιβασμούς και συμφωνίες ο νέος πρόεδρος του Eurogroup

«Καλά νέα για την Ελλάδα» η τεχνική συμφωνία, δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ

Έτοιμος να οικοδομήσει συμβιβασμούς και συμφωνίες δήλωσε πως είναι ο μελλοντικός πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στη πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του. Ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη δουλειά που έχει κάνει ως τώρα δηλώνοντας πως είναι έτοιμος για να αναλάβει τον ρόλο. «Είναι τιμή μου δεδομένης της σημασίας του Eurogroup και της ποιότητας των συναδέλφων, η εργασία που θα πρέπει να κάνουμε τα επόμενα έτη» είπε ο μελλοντικός πρόεδρος.

Ντάισελμπλουμ: Καλά νέα για την Ελλάδα η τεχνική συμφωνία

Ο απερχόμενος πρόεδρος χαρακτήρισε την τεχνική συμφωνία ως «καλά νέα για Ελλαδά», συμπληρώνοντας πως το Eurogroup υποδέχθηκε την τεχνική συμφωνία. 

Το επόμενο βήμα για τον Ολλανδό είναι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση «πριν τα Χριστούγεννα», έτσι ώστε οι θεσμοί νωρίς το νέο έτος να συντάξουν την έκθεση συμβατότητας τους και στη συνέχεια το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου να δώσει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης. 

Καλά νέα και για τη Κύπρο, καθώς ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε πως έχει γίνει τεράστια πρόοδος στην οικονομία και στην ανάκαμψή της και πως παραμένουν ως πρόβλημα τα κόκκινα δάνεια.

Συγχαρητήρια από Πιέρ Μοσκοβισί 

Τα συγχαρητήρια του έδωσε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών στον Πορτογάλο συμπληρώνοντας πως εναποθέτει την ευθύνη για μια «ομαλή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος» συμπληρώνοντας πως ο ίδιος θα τον υποστηρίξει πλήρως σε αυτό. 

Ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε επίσης πως ενημέρωση για τη τεχνική εργασία που έγινε μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών στην Αθήνα και παράλληλα σημείωσε πως είναι πρωτοφανής η συνεργασία και η θέληση που υπάρχει από όλες τις πλευρές, με το βλέμμα στραμμένο στην ολοκλήρωση του μνημονίου το επόμενο έτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr