Παπαστράτος: Αρχές του 2018 η εμπορική παραγωγή του νέου εργοστασίου ράβδων καπνού

Η νέα επένδυση των 300 εκατ. ευρώ του ομίλου της Philip Morris ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017 για τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού

Έχοντας ήδη ξεκινήσει την πιλοτική του παραγωγή, από το πρώτο δίμηνο του νέου έτους, το εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο θα είναι έτοιμο για την εμπορική παραγωγή των ράβδων καπνού για το IQOS, το οποίο πλέον έχει αποσπάσει ήδη μερίδιο αγοράς πανελλαδικά της τάξεως του 2,5%. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, σε ποσοστό ακόμη και πάνω από 90% θα αφορά εξαγωγές στις 31 αγορές όπου κυκλοφορεί σήμερα το γνωστό θερμαινόμενο προϊόν καπνού της Philip Morris, το οποίο από τα 1,3 εκατ. καπνιστές (διεθνώς) του Μαρτίου του 2017 έχει φθάσει σήμερα συνολικά τα 3,7 εκατομμύρια στις 31 αγορές όπου κυκλοφορεί.

Η νέα επένδυση των 300 εκατ. ευρώ του ομίλου της Philip Morris ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017 για τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS (με συνολικό όγκο παραγωγής 20 δισ. ράβδους καπνού) και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά ήδη από το 2016 οπότε ήρθε και στην Ελλάδα (αρχικά στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα μέσα από 24 συνολικά σημεία πώλησης).

"Γίνεται μία τεράστια αλλαγή σε όλο τον κόσμο και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μέρος αυτής της αλλαγής είναι και η Ελλάδα, αφού είναι μία από τις πρώτες χώρες όπου γίνεται η παραγωγή», ανέφερε χθες ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, στο πλαίσιο της παρουσίασης του εργοστασίου του Ασπροπύργου. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του 2017, η πτώση της νόμιμης αγοράς τοποθετείται στο 11%- 12%, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη φάση θεωρούμε ότι όλοι έχουν αρχίσει να κατανοούν ότι οι συνεχείς αυξήσεις φόρων οδηγούν σε πτώση τελικά των φορολογικών εσόδων».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr