Τίτλοι τέλους για την ελληνική ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια - Την Τετάρτη οι υπογραφές για την πώληση της εταιρείας στους Ιταλούς - 45 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ από την ιδιωτικοποίηση

Τα τελευταία εμπόδια υπερπήδησε τη Δευτέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την πώληση της εταιρείας στους Ιταλούς, ανοίγοντας και τυπικά τον δρόμο με την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της κοινής υπουργικής απόφασης για την απαλλαγή από παράνομες κρατικές ενισχύσεις, συνολικού ύψους 692 εκατ. ευρώ.

Η μεταβίβαση της εταιρείας λαμβάνει πανηγυρικό τόνο και συνδέεται με την παρουσία των δύο Πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Πάολο Τζεντιλόνι, στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της πρώτης ελληνοϊταλικής συνάντησης.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εξωραΐσει το δυσμενές αρνητικό περιβάλλον που αφήνει το προχθεσινό αποτύπωμα της Eldorado Gold για τα μεταλλεία στην Χαλκιδική, υπογράφοντας την συμφωνία πώλησης που εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2013. Το επόμενο βήμα είναι η καταβολή των 45 εκατ. ευρώ που θα εισρεύσουν στον κουμπαρά του ΤΑΙΠΕΔ από το τίμημα της ιδιωτικοποίησης.

Η μεταβίβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane (FS), ανοίγει μια καινούρια σελίδα για την εταιρεία και αναμένεται να κινητοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 500 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στα τρένα η FS για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr