EuroWorking Group: Ο Χουλιαράκης ενημερώνει τις χώρες της Ευρωζώνης για τη συμφωνία

Η πολιτική έγκριση προβλέπεται να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου - Εφόσον γίνει και αυτό, αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια και τελικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση και την εκταμίευσή της

Η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff level agreement), μεταξύ θεσμών και ελληνικών Αρχών, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, του λεγόμενου EuroWorking Group.

Το EuroWorking Group θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες (δεν θα γίνει τηλεδιάσκεψη) και αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 (ώρα Ελλάδας). Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες με σκοπό να ενημερώσει τους επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης για την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Το EuroWorking Group είναι αυτό που θα κληθεί, επίσης, να εξετάσει σε επόμενο στάδιο την «έκθεση συμμόρφωσης» των θεσμών για τα προαπαιτούμενα και τα βασικά νομοσχέδια που πρέπει να περάσουν από την ελληνική Βουλή.

«Η πολιτική έγκριση προβλέπεται να δοθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου» σημείωνε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της ευρωζώνης, προσθέτοντας ότι εφόσον γίνει και αυτό, αμέσως μετά θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια και τελικά ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα εγκρίνει την επόμενη δόση και την εκταμίευσή της.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr