Ανοδικά η εκκίνηση στην Ευρώπη - Κέρδη 7% για Fiat

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,36% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος

Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,36% με τους περισσότερους τομείς σε θετικό έδαφος.

Στους κυριότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 με άνοδο 0,41%, στη Φρανκφούρτη ο DAX στο +0,46%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχύεται κατά 0,47%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 στο +0,38%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB στο +0,82%

Οι τομείς των πρώτων υλών και των αυτοκινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα Παρασκευή. Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ κατηγόρησε τη Fiat για παράνομη χρήση λογισμικού που επιτρέπει την υπέρβαση στις εκπομπές ρύπων. ωστόσο, ο CEO, Σέρτζιο Μαρτσιόνε δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να επηρεάσει τους οικονομικούς στόχους της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Νewmoney


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr