Στις 18 Αυγούστου ολοκληρώνεται η επεξεργασία των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ

Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Στις 18 Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, ώστε περίπου δέκα ημέρες αργότερα να αρχίσει η σταδιακή ανάρτησή τους στο TaxisNet.

Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, ενώ προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης είναι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στις 18 Αυγούστου και έως την ολοκλήρωση της έκδοσης- ανάρτησης των εκκαθαριστικών, οι πολίτες δεν θα μπορούν να υποβάλουν μέσω Taxis δηλώσεις Ε9 για τροποποίηση της δηλωμένης ακίνητης περιουσίας τους.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα παρακάτω:

Η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2016 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη, 18 Αυγούστου, στις 08:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης-ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2016 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2016.

Οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Π. – Ε1), καθώς και η υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2017, δεν θα είναι διαθέσιμες την ίδια ημέρα, μεταξύ 08:00 και 12:00.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010-2015), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, αναφέρει η ΓΓΔΕ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr