BofA: Με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβρη εκλέγεται πρόεδρος

Η συγκέντρωση περισσότερων από 170 ψήφους για τον υποψήφιο του Αντώνη Σαμαρά θα ήταν ένα θετικό σημάδι για τις αγορές, τονίζει ο επικεφαλής ανάλυσης FX της Bank of America Merill Lynch

Το πρώτο πραγματικό τεστ για τις προθέσεις των βουλευτών αντιμετωπίζει απόψε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει το Bloomberg, λίγες ώρες πριν την πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η συγκέντρωση περισσότερων από 170 ψήφους για τον υποψήφιο του Αντώνη Σαμαρά θα ήταν ένα θετικό σημάδι για τις αγορές, τονίζει, μιλώντας στο πρακτορείο, ο επικεφαλής ανάλυσης FX της Bank of America Merill Lynch, Αθανάσιος Βαμβακίδης.

«Αυτό που θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες της κυβέρνησης (σ.σ. για εκλογή ΠτΔ) θα ήταν να υποσχεθεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αυτό θα μπορούσε να δώσει τη δικαιολογία για κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές , αλλά και για τα μικρότερα κόμματα να υποστηρίξουν ότι θέλουν να αντιμετωπίσουν την αρνητική αντίδραση της αγοράς».

Η αναζήτηση ψήφων για τον πρωθυπουργό εδράζεται σε τρία «μέτωπα» σημειώνει το Bloomberg: στους 24 ανεξάρτητους βουλευτές, στους 12 των Ανεξάρτητων Ελλήνων που προέρχονται από διάσπαση με τη ΝΔ το 2012 και 10 μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ήδη εννέα ανεξάρτητοι έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους ότι θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα.

Οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν, ωστόσο αμφότεροι προσπαθούν να κρατήσουν “τα χαλινάρια” στους βουλευτές τους, την ίδια ώρα που τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις μειώνονται.

«Οι περισσότεροι εξ αυτών κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά», ανέφερε στο Bloomberg ο δ/νων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος. 

«Αν ο Δήμας πάρει κάτω από 160 ψήφους τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά δύσκολα. Ουσιαστικά μιλάμε για 30 άτομα πάνω κάτω για τους οποίους δεν είμαστε σίγουροι και δεν θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους στην πρώτη ψηφοφορία».

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr