Public Issue: Δυσαρεστημένοι από την οικονομική τους κατάσταση 7 στους 10 πολίτες

Αύξηση της ανεργίας προβλέπει το 49%

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες στην Ελλάδα, από την οικονομική κατάσταση την οποία βιώνουν, όπως προκύπτει από έρευνα της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών». 

Σύμφωνα με το β΄ μέρος της Έρευνας Πολιτικής Συγκυρίας της Public Issue , επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη σημερινή κατάσταση, ενώ ανάλογα αρνητικά συναισθήματα καταγράφονται όταν σκέφτονται το μέλλον τους. Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι τρεις στους δέκα(30%). 

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική τους οικονομική κατάσταση, το 73% απαντούν ότι έχει επιδεινωθεί σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ το 47% εκτιμά ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί στο μέλλον.

Οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι όσον αφορά «στα επόμενα χρόνια», καθώς το 71% δηλώνει ανασφαλές και μόνο το 26% ασφαλές.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις για την ανεργία και την εξέλιξή της στους επόμενους 12 μήνες: σε ποσοστό 49% πιστεύουν ότι θα αυξηθεί, το 28% ότι θα μείνει η ίδια και το 23% ότι θα μειωθεί.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας καταγράφηκε η εντεινόμενη πολιτική πόλωση και η δημοσκοπική ισοδυναμία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο πεδίο των ευρωεκλογών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί οριακό προβάδισμα μισής μονάδας (18,5%) έναντι της ΝΔ (18,6%), ενώ σε ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές το ποσοστό και των δύο κομμάτων βρίσκεται στο 29%. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr