FAZ: Έξι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει

Η Μέρκελ δεν έρχεται ως «μεγάλος ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής της ελληνικής οικονομίας, γράφει η γερμανική εφημερίδα

Τους έξι λόγους για τους οποίους η Ελλάδα μπορεί πλέον να ελπίζει αναπτύσσει στο κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο οποίο σημειώνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν έρχεται στην Αθήνα ως «μεγάλος ελεγκτής» αλλά ως «μάρτυρας» της επιτυχημένης στροφής της ελληνικής οικονομίας.

Οι έξι λόγοι ελπίδας κατά τη FAΖ είναι οι εξής:
- η επιστροφή στις αγορές έστω και για ένα συμβολικό ποσό καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά ξέφυγε από το καθεστώς της πτώχευσης και του οικονομικού παρία. Ο Σαμαράς θέλει τονίσει στους Έλληνες ότι οι θυσίες του δεν ήταν άδικες, αναφέρει η εφημερίδα

- Οι τράπεζες επέστρεψαν στο δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων μετά την αναδιάρθρωσή του με τα 40 δισ. από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης.

- Το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά την ψήφιση του οποίου η δύναμη της Τρόικας σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί.

- Η επανεκκίνηση των δημοσίων έργων καθώς η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως

- Τα θετικά σημάδια από τον ιδιωτικό τομέα: η χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό το 2013, η μικρή αύξηση στον αριθμό κυκλοφορίας νέων οχημάτων, τα κέρδη του ΟΤΕ, η αύξηση των εξαγωγών και η αναμονή για αύξηση των επενδύσεων το 2014.

- Οι θετικές προβλέψεις του ΔΝΤ που έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,9% το 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr