Του έκλεψαν ένα εκατ. δολάρια σε Bitcoin

Πρόκειται για έναν 18χρονο Αυστραλό που κατήγγελε την πρώτη ληστεία στην ιστορία του Bitcoin - Σύμφωνα με τους ειδικούς η ληστεία μπορεί να έγινε «εσωτερικά» από την τράπεζα Bitcoin με την οποία συνεργάζονταν ο καταγγέλλων

Ένας 18χρονος Αυστραλός κατήγγειλε την πρώτη ληστεία στην ιστορία του Bitcoin ύψους 1 εκατ. δολαρίων, όμως δεν θέλει να βοηθήσει την Αστυνομία στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην αυστραλιανή τηλεόραση το θύμα, διαπίστωσε πως του λείπει από την «τράπεζα» που διατηρούσε τις επενδύσεις του στο εικονικό νόμισμα, το ποσό του 1.000.000 δολαρίων, όμως δεν δέχτηκε να δώσει τους κωδικούς του για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρχές, γιατί φοβάται πως έτσι θα αποκτήσουν οι αστυνομικοί τον έλεγχο της επένδυσής του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ληστεία μπορεί να έγινε «εσωτερικά» από την τράπεζα Bitcoin με την οποία συνεργάζονταν ο 18χρονος, αφού για να γίνει μια συναλλαγή σε Bitcoin χρειάζεται να συμφωνήσουν και τα δύο μέρη της διαπραγμάτευσης.

Η κλοπή του Bitcoin είναι δυνατή, όμως είναι δύσκολο να κρυφτούν τα εικονικά χρήματα. Το Bitcoin διαπραγματεύεται δημόσια σε ειδική database που ονομάζεται Blockchain.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr