Ο νέος φόρος ακινήτων με παραδείγματα: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα

Ανακατατάξεις φέρνει το νέο σχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Θα γλιτώσουν φόρο όσοι έχουν διαμερίσματα, αλλά και εκείνοι που έχουν πανάκριβες μονοκατοικίες σε μεγάλα οικόπεδα και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στο ότι με το νέο σύστημα, καταργείται ο ΦΑΠ (που πληρώνουν σήμερα όσοι έχουν ακριβά ακίνητα και οικόπεδα ή αγροτεμάχια συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ), ενώ αρχίζει η φορολόγηση όλων των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων.

Με λίγα λόγια, το νέο σύστημα ευνοεί όσους είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία και πλήρωναν ΦΑΠ (αξίας πάνω από 200.000 ευρώ που ήταν το αφορολόγητο) διότι ο τελευταίος θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από το νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ο οποίος υπολογίζεται για κάθε ακίνητο ξεχωριστά, με συντελεστές μικρότερους από του ΦΑΠ.

Τα σπασμένα θα πληρώσουν όσοι έχουν οικόπεδα και αγροτεμάχια, διότι στο εξής τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια φορολογούνται ανεξαρτήτως αξίας, ενώ όσοι έχουν μονοκατοικία θα φορολογηθούν και για το ακίνητο και για το ακάλυπτο μέρος τους οικοπέδου.

Διαβάστε περισσότερα: www.newmoney.gr

Και περισσότερα παραδείγματα εδώ: http://www.money-money.gr/news/poso-tha-plirosete-me-ton-neo-enieo-foro-akiniton-paradigmata/512
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr