Γιαννάκης Ομήρου: To Eurogroup μας κατέστρεψε την οικονομία

Στις συνέπειες της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής

Στις συνέπειες της απόφασης του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και στη Λαϊκή, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή «είναι πρωτοφανής και ενταφιάζει οριστικά και αμετάκλητα τη θεμελιώδη αρχή της ΕΕ, που είναι η αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης».

«Η απόφαση του Eurogroup υπονομεύει και καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο με δυσμενέστατες συνέπειες στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή και οδηγεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, στην ανεργία, στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου.

Ο κ. Ομήρου μιλούσε στη διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιούνται για δεύτερη ημέρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr