Η αλήθεια πίσω από τα «φυσικά» γλυκαντικά και οι διαφορές τους με τη ζάχαρη
20.11.2025
09:26
Ο γλυκός μύθος γύρω από τα «υγιεινά» υποκατάστατα της λευκής ζάχαρης – Είναι καλύτερες επιλογές το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου και η αγαύη;
«Δεν τρώω ζάχαρη. Μόνο σιρόπι αγαύης», λέει μια γυναίκα στη φίλη της από το διπλανό τραπέζι, την ώρα που προσθέτει μια κουταλιά από το κεχριμπαρένιο σιρόπι στον καφέ φίλτρου της. Πολλοί είναι οι καταναλωτές που αποφεύγουν τη ζάχαρη -λευκή ή καστανή- επιλέγοντας, όπως πιστεύουν, πιο φυσικά και λιγότερο επιβαρυντικά γλυκαντικά. Μέλι, σιρόπι σφενδάμου, αγαύη, είναι μόνο μερικά από αυτά που εκτοπίζουν τη λευκή, κατεργασμένη ζάχαρη, η οποία έχει δαιμονοποιηθεί από τους υπέρμαχους της υγιεινής διατροφής. Είναι, όμως, η ζάχαρη το «κακό παιδί» των τροφών; Και είναι τα υποκατάστατά της πραγματικά πιο υγιεινά;
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr