The Earthshot Prize: Οι Έλληνες υποψήφιοι για το βραβείο του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Για 4η χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή διοργάνωση που αναζητά λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι Έλληνες υποψήφιοι για το The Earthshot Prize, βραβείο που θεσπίστηκε το 2020 από τον Δούκα της Κορνουάλης Πρίγκιπα Ουίλιαμ με στόχο την ανάδειξη προτάσεων για την αποκατάσταση του πλανήτη, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Βρετανός πρέσβης, Μάθιου Λοτζ, στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για «εξαιρετικά σημαντικό γεγονός» αναφερόμενος στη «σταθερή συμμετοχή και εκπροσώπηση της Ελλάδας στο θεσμό του Βραβείου Earthshot με καινοτόμες προτάσεις για έναν καλύτερο κόσμο». Βέβαια, όπως τόνισε, «δεν αποτελεί έκπληξη καθώς γνωρίζω καλά το ταλέντο και το δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων και επιχειρηματιών».

Στη συνέχεια, επισήμανε τον σκοπό του βραβείου που είναι να ανακαλύψει και να μοιραστεί τις πιο καινοτόμες λύσεις για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και να εμπνεύσει διεθνείς συμπράξεις για τη βελτίωση της ζωής μας και εκείνη των επόμενων γενεών και πρόσθεσε πως οι έννοιες «έμπνευση» και «μοίρασμα» είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr