Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές – Οι ακριβότερες περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (πίνακες)

Πώς διαμορφώθηκαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικιών στην επικράτεια κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία του Spitogatos – Πού παρουσιάστηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με πέρσι

Συνεχίζεται και το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η ανοδική πορεία των τιμών για αγορά και ενοικίαση κατοικίας με βάση το δείκτη τιμών του Spitogatos (SPI), που καταγράφει τη χρονική εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά ακινήτων με βάση εκατομμύρια πραγματικά δεδομένα αγγελιών από τη Νο.1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα.

«Είναι γεγονός ότι η προσφορά ακινήτων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σχετικά χαμηλή, ώστε να εξυπηρετήσει τη ζήτηση. Η εγχώρια ζήτηση από την άλλη βαίνει αυξανόμενη ακολουθώντας την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών μετά την πανδημία, πυροδοτούμενη επιπλέον από προγράμματα όπως το “Σπίτι μου”, ενώ η διεθνής ζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη, αποτελώντας αυτή τη στιγμή το 18% της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων του δικτύου μας (από 15% πέρσι), ενώ είναι αυξημένη και σε απόλυτα νούμερα πάνω από 40%. Ο συνδυασμός αυτός της σχετικά χαμηλής προσφοράς και της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης πιέζει προς τα πάνω της τιμές. Το ράλι συνεχίζεται» δηλώνει ο Δημήτρης Μελαχροινός, CEO του Spitogatos.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr