Διαγωνισμοί για μεγάλα ακίνητα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Σε αναζήτηση κτιρίων για αγορά ή μίσθωση Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κι Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και BSTDB στη Θεσσαλονίκη

Ζητήσεις για μεγάλα ακίνητα από φορείς που συνδέονται με το Δημόσιο και όχι μόνο ‘’τρέχουν’’ αυτή την περίοδο σε Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνοντας ότι το real estate στο κέντρο παραμένει ‘’σταθερή αξία’’.

Τουλάχιστον τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες για κτίρια χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων βρίσκονται σε εξέλιξη τώρα με καταληκτικές ημερομηνίες μέσα στον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν επαναληφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η δυσκολία να βρεθούν μεγάλα, αυτοτελή ακίνητα πιο υψηλών προδιαγραφών στο κέντρο είναι δεδομένη, ωστόσο η συγκυρία τώρα είναι σαφώς καλύτερη για το εγχώριο real estate, όπου έχει αρχίσει να κινείται περισσότερο και το κομμάτι της ανάπτυξης νέων γραφειακών χώρων.

Πρώτη περίπτωση αυτή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που έχει προκηρύξει εκ νέου δημόσιο ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό για την αγορά ενός ακινήτου στην Αθήνα για την κάλυψη εκπαιδευτικών και διοικητικών του αναγκών επιφάνειας 3.500 τ.μ περίπου προκειμένου να στεγάσει δομές του.

Το ανώτατο προσφερόμενο τίμημα ανέρχεται στο ποσό των 12,5 εκατ., ενώ στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές προσφορές για κτίρια τα οποία είτε θα διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα εκ της διακήρυξης χαρακτηριστικά ώστε να μεταβιβασθούν στον αγοραστή από τον πωλητή έτοιμα με το κλειδί στο χέρι είτε δεν τις διαθέτουν ολικώς ή μερικώς με την προϋπόθεση ανάληψης εκ μέρους του πωλητή της υποχρέωσης να τα διαμορφώσει.

Ως ημερομηνία υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η 20ή Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους: Έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις - Αναλυτικά η διαδικασία

Ο Απόστολος Γκλέτσος μιλά για την περιπέτεια της υγείας του: «Μου καυτηρίασαν την καρδιά χωρίς νάρκωση»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το εμβόλιο: Δεν είμαι κατά, αλλά δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr