Με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη ανοίγει το Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου

Με την πρεμιέρα της καλοκαιρινής παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ανοίγει το 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας και στα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, η διοίκηση του ΚΘΒΕ και οι συντελεστές της παράστασης αναφέρθηκαν στο συμβολισμό που σηματοδοτεί η παρουσία του ΚΘΒΕ στους Φιλίππους επιστρέφοντας στη «γενέτειρα του», καθώς σε αυτό το θέατρο εγκαινίασε τη δραστηριότητά του τον Ιούλιο του 1961.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου Θοδωρής Γκόνης, τόνισε ότι αποτελεί καλό οιωνό το γεγονός ότι το 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου αρχίζει με μια παραγωγή του ΚΘΒΕ, υπογραμμίζοντας πως το φετινό φεστιβάλ γίνεται με ελάχιστα χρήματα, αλλά θα είναι εξαιρετικό.

Ο Γιάννης Βούρος, αρχικά, εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται και πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα, επισήμανε ότι στόχος του από την νέα θέση που κατέχει, αυτή του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ είναι η αναβάθμιση της συνεργασίας του με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ενώ υπογράμμισε πως το ΚΘΒΕ «μεγαλώνει», εδραιώνοντας την παρουσία του στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αλλά και σταδιακά σε όλη την Ευρώπη.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Φάνης Μουρατίδης αναφέρθηκαν στη σημασία του έργου και στην κοινή προσπάθεια που καταβλήθηκε απ’ όλους τους συντελεστές ώστε το αποτέλεσμα να είναι μια παράσταση αξιώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr