Φωτογραφία: Το νέο τραγούδι της Βιολέτας Ίκαρη και το αισιόδοξο μήνυμά της

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μέσα στην αβεβαιότητα που ζούμε έχει κάτι όμορφο να μας τραγουδήσει

Η Βιολέτα Ίκαρη μέσα στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε όλοι εν μέσω πανδημίας εκφράζει την αγωνία της για το αύριο αλλά και την αισιοδοξία της μέσα από το καινούργιο της τραγούδι που υπογράφει σε στίχους και μουσική ο Νίκος Ξύδης με τίτλο «Φωτογραφία».

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια που φέτος τραγούδησε στο πλευρό του Βασίλη Παπακωνστίνου με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μιλάει για την αβεβαιότητα που βιώνει και η ίδια και γράφει για το νέο της τραγούδι:

«Ξημερώνει και σας γράφω μετά από μία από τις φωτεινές μερες τις ζωής μου.
Θα πείτε πως ο κόσμος ζει στη σκιά ενός πρωτόγνωρου φόβου κι εσύ πέρασες μια φωτεινή μέρα;
Ανήκω κι εγώ σε αυτούς που φοβούνται, δε βγαίνω απ' το σπίτι καθόλου, παραγγέλνω μέσω ίντερνετ τα απαραίτητα, ζωγραφίζω για να περάσει η ώρα μου όσο γίνεται πιο ευχάριστα, βλέπω ταινίες, παρακολουθώ τις ειδήσεις κάθε μέρα με αγωνία, σκέφτομαι τους δικούς μου που ζουν στην Ικαρία και βάζω στο νου μου τα χειρότερα σενάρια για το αύριο, δε μπορώ να εργαστώ και δεν ξέρω πως θα βγει κι αυτός ο μήνας αλλά το συγκεκριμένο είναι το λιγότερο, γιατί πάνω κάτω, κάπως έτσι ζω όλα μου τα χρόνια, μα λες κι έχω έναν άγγελο πάντα δίπλα μου, κάτι γίνεται και τελικά επιβιώνω. Όλα όσα έφερε αυτή η πανδημία επηρεάζουν την καθημερινότητα μου. Κι εγώ εδώ ζω, στα Κάτω Πατήσια.
Η ζωή μας όμως δεν είναι μόνο ο Κορονοιός και τα αποτελέσματα του, η ζωή μας είναι κι άλλα πράγματα και αυτά είναι διαφορετικά για τον κάθε έναν από εμάς.
Η δική μου η ζωή θα ήταν άχρωμη χωρίς το τραγούδι, αυτό με παρηγορεί, αυτό με γιατρεύει και μου αρέσει να μοιράζομαι την τέχνη μου και να σκέφτομαι ότι ένα τραγούδι μου, μπορεί να κάνει καλό έστω και σε έναν ακόμη άνθρωπο στη γη.
Πάει τώρα ένας χρόνος περίπου που με το Νίκο Ξύδη αποφασίσαμε να συνεργαστούμε δισκογραφικά, μου έβαλε να ακούσω τραγούδια του και από τότε το' χουμε ρίξει στη δουλειά με τεράστιο ενθουσιασμό και μεράκι, γιατί αυτό που κάνουμε το αγαπάμε πραγματικά, είναι ζωογόνο και καθοριστικό για την ευτυχία μας!
Ο Νίκος εκτός από τραγουδοποιός ολόκληρης της δισκογραφικής δουλειάς που ετοιμάζουμε, είναι και παραγωγός, ενορχηστρωτής, ηχολήπτης και οργανοπαίχτης. Σε ότι καταπιάνεται φτιάχνει ένα δικό του σύμπαν που απλά μπαίνεις μέσα και νιώθεις σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων! Εκτός από γνώστης της μουσικής σε τεχνικά ζητήματα, είναι και μια βαθιά ευαίσθητη ψυχή με έντονο ρομαντισμό που σου δίνει τον αέρα για να ανοίξεις πανιά και να ταξιδέψεις, με τις μελωδίες και τους στίχους του, κατευθείαν στην καρδιά αλλά έχει και ανθρωπιά- απλότητα, πατάει στη γη, στο χώμα και στην πέτρα, τσαλακώνεται και δεν ντρέπεται να το κάνει, αγαπάει την παράδοση και τη λαϊκότητα, και εκεί που δεν το περιμένεις γίνεται ροκ και φέρνει την ανατροπή που ζητάει ένα ρεφρέν με μια φράση που δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεται για να σε ταράξει.
Περιγράφει τη ζωή μέσα απ' τα τραγούδια του σαν παραμυθάς που έχει ψηθεί απ' τα ίδια του τα παραμύθια.
Σαν παραγωγός έχει όραμα και σχέδιο βλέπει το δίσκο που έρχεται σαν ένα έργο, σαν ταινία με αρχή, μέση και τέλος, ψάχνει πολύ τον ήχο του χωρίς να έχει τη διάθεση του εντυπωσιασμού, είναι υπηρέτης του τραγουδιού, το σέβεται.
Κι εγώ τον σέβομαι απεριόριστα για όλα αυτά αλλά πιο πολύ γιατί ξέρει να μοιράζεται.
Ο Νίκος Ξύδης δεν είναι μόνο αυτά, ο Νίκος είναι και ένας εξαιρετικός τραγουδιστής που είχε τη γενναιοδωρία να μου εμπιστευτεί τραγούδια που έχει γράψει με το αίμα της ψυχής του.
Είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής με στόφα μεγάλου τραγουδοποιού και η χαρά μου έγκειται ακριβώς σε αυτή τη συνεργασία μαζί του.
Μέσα στη συμφορά λοιπόν που μας βρήκε και μας κλείδωσε στα ίδια μας τα σπίτια, μόλις χθες, έγινε η επίσημη κυκλοφορία του πρώτου μας τραγουδιού, του τραγουδιού που ήρθε για να προλογίσει την επερχόμενη δισκογραφική μου δουλειά με τα τραγούδια του Νίκου Ξύδη
Δεν περιγράφω άλλο. Φοβάμαι ότι πλάτιασα πολύ και θα με μαλώσει στο τέλος!
Μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές.
Αφήνω το τραγούδι μας στα χέρια σας.
Καλημέρα!
Βιολέτα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr