Παπακωνσταντίνου - Ράντου μαζί σε ώρα... «Κοινής Ησυχίας»

Τα κείμενα της μουσικής παράστασης, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου, στο θέατρο «Διάνα», υπογράφει ο Οδυσσέας Ιωάννου

Όταν πριν από πέντε χρόνια μάθαμε πως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται ν' ανέβει στο θεατρικό σανίδι, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Βούλγαρη, ως πρωταγωνιστής μιας μουσικής παράστασης, βασισμένης σε κείμενα του Οδυσσέα Ιωάνvου αλλά και του τεράστιου προσωπικού του ρεπερτορίου, η έκπληξη ήταν μεγάλη. Περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε πώς θα είναι αυτό το διαφορετικό εγχείρημα, ποια θα είναι η στόχευσή του και, κυρίως, αν θα μπορέσει να χωρέσει ο αιώνια ασυμβίβαστος τραγουδιστής μέσα σ' αυτό το νέο καλλιτεχνικό καλούπι.

Όμως, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, ήταν μια από τις ωραιότερες δουλειές που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, μια παράσταση με άρωμα παρελθόντος και συνάμα πολύ σύγχρονη η οποία σε ταξίδευε και σού δημιουργούσε πολλά, διαφορετικά, σε κάθε περίπτωση, πάντως, έντονα συναισθήματα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως το «9:05» παρουσιάστηκε για τρεις διαδοχικές σεζόν, έφθασε τις 270 παραστάσεις και έκοψε 130.000 εισιτήρια!
Η Ελένη Ράντου έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία της νέας μουσικής παράστασης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα, ο τραγουδιστής ετοιμάζεται να επιστρέψει στη σκηνή του Θεάτρου «Διάνα», και πάλι συντροφιά με τον  Οδυσσέα Ιωάννου αλλά με την Ελένη Ράντου, αυτή τη φορά, στην  καρέκλα του σκηνοθέτη. Η νέα αυτή μουσική παράσταση, που θα κάνει  πρεμιέρα στις 13 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Παρασκευή,  Σάββατο και Κυριακή, έχει τίτλο «Κοινή Ησυχία».

Προφανώς δεν πρόκειται για μια..ήσυχη παράσταση - μην παρασύρεστε  από τον τίτλο - αλλά μια μουσικό - θεατρική εμπειρία που επιθυμεί να  περάσει το μήνυμα της σημαντικότητας του ονείρου στη ζωή μας. Γιατί,  όπως ακούγεται κάποια στιγμή, κατά την διάρκεια της εξέλιξής της, «δεν  ονειρευόμαστε κάτι για να γίνει, ονειρευόμαστε για να κοιτάμε ψηλά!»

Και τα όνειρα ο καθένας τα κάνει με τον τρόπο του: με τα λόγια, με τα  τραγούδια, με τα ποιήματα, με τα κείμενα, με τη σκέψη και την φαντασία του. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο πρωταρχικός στόχος της «Κοινής  Ησυχίας», να ξυπνήσει σε όλους μας την επιθυμία για νέα όνειρα, για νέους στόχους, για νέα ταξίδια της ζωής, του μυαλού και της ψυχής...

Όλα αυτά τα σημαντικά επιχειρούνται μέσα από τον συνδυασμό των εμπνευσμένων κειμένων του Οδυσσέα Ιωάννου με 30 υπέροχα τραγούδια τα οποία, ωστόσο, δεν προέρχονται αποκλειστικά από την δισκογραφία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου αλλά από το σύνολο του ελληνικού ρεπερτορίου.

Συνοδοιπόροι τους σε αυτό το νέο καλλιτεχνικό ταξίδι τους θα είναι οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και Μιχάλης Τιτόπουλος αλλά και τέσσερις μουσικοί, που θα παίζουν ζωντανά στη σκηνή, ενώ στο ρόλο του...«μαέστρου» θα δοκιμαστεί, για πρώτη φορά, η Ελένη Ράντου.

Κάτι μού λέει πως αυτές οι ώρες... η «Κοινής Ησυχίας» θα κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr