Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ «φλερτάρει» με το ρεκόρ του πιο ακριβού καλλιτέχνη εν ζωή

Ο πίνακας «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Τζο Λιούις και αναμένεται να αγγίξει τα 80 εκατομμύρια δολάρια

Ο εντυπωσιακός πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» (Pool with two figures) προβλέπεται να γίνει το πιο ακριβό έργο τέχνης εν ζωή ζωγράφου.

Ο οίκος δημοπρασιών Christie's της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι ο -εμπνευσμένος από τον γαλλικό νότο- πίνακας αναμένεται να πουληθεί στην τιμή των 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πίνακας ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Τζο Λιούις.

Η υψηλότερη τιμή σε δημοπρασία μέχρι σήμερα για έργο καλλιτέχνη που βρίσκεται εν ζωή είναι 58,4 εκ. δολάρια για το γλυπτό «Balloon Dog» του Τζεφ Κουνς, το οποίο πωλήθηκε το 2013.

Το πιο ακριβό έργο του Χόκνεϊ είναι το «Pacific Coast Highway and Santa Monica», το οποίο δημοπρατήθηκε νωρίτερα φέτος από τον οίκο Sotheby's της Νέας Υόρκης , στο ποσό των 28,5 εκατ. δολαρίων which sold at Sotheby’s New York this year for $28.5m.

Το «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη», που φιλοτεχνήθηκε το 1972, απεικονίζει ένα υπέροχο, καταπράσινο τοπίο σε λόφο, έναν κολυμβητή κάτω από το νερό μίας πισίνας, ενώ ένας άλλος άνδρας τον παρακολουθεί. Αυτός ο άνδρας είναι ο πρώην σύντροφος του Χόκνεϊ, Πίτερ Σλέσινγκερ.

Ο Χόκνεϊ ζωγράφισε τον πίνακα όταν είχε τελειώσει η σχέση τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr