Φετίχ στο σινεμά: Οι ταινίες που... έδειξαν το δρόμο στις «50 Αποχρώσεις του Γκρι»

Από την «Ιστορία της Ο» και το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι», μέχρι τις «9 1/2 Εβδομάδες» και τη «Δασκάλα του Πιάνου», ο σαδομαζοχισμός έβρισκε πάντα τη θέση του στην ιστορία του κινηματογράφου

Αυτό το Σαββατοκύριακο, παρ' ότι είναι του Αγίου Βαλεντίνου, τα... μαστίγια θα βγουν από τις ντουλάπες. O λόγος; Οι περίφημες «50 Αποχρώσεις του Γκρι», που προβάλλονται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου.

Πρόκειται, στην ουσία, για μία... light μύηση στο BDSM (Bondage, Domination, Sadism and Masochism=Δέσιμο, Κυριαρχία, Σαδισμός, Μαζοχισμός). Η ταινία, ωστόσο, δεν είναι τόσο «kinky» όσο διαφημίζεται, γι' αυτό και σας παρουσιάζουμε τις πιο kinky σκηνές του κινηματογράφου τα τελευταία 100 χρόνια.

Ecstasy (1933)

Για την εποχή του ήταν τρομερά πρωτοπόρο και είχε σοκάρει το κοινό. Είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία του σινεμά που παρουσιάζει το σεξ στη μεγάλη οθόνη, αλλά και το γυναικείο οργασμό.

Belle de Jour (1967) (Η Ωραία της Ημέρας)


Η ανακάλυψη της διαφορετικής της σεξουαλικότητας για την Κατρίν Ντενέβ, με το να γίνει πόρνη, εξαιτίας της... βαρεμάρας, ήταν ένα τολμηρό βήμα για το σινεμά. Η ταινία δεν δείχνει extreme καταστάσεις, αλλά οι φαντασιώσεις βιασμού και domination υπάρχουν διάσπαρτες στο φιλμ.




The Devils (1971) (Οι διάβολοι)

Ένας παπάς κατά τον 17ο αιώνα (Oliver Reed), μια καλόγρια (Vanessa Redgrave), και ένας κυνηγός μαγισσών (Michael Gothard). Όργια, βία και εξευτελισμός στο έπακρο.

Last Tango in Paris (1972) (Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι)

Τι να πει κανείς γι' αυτήν την απόλυτη σκηνή πρωκτικού σεξ με το βούτυρο ως λιπαντικό; Όλη η ταινία είναι μια κάθοδος στη σωματική και συναισθηματική βία.



The Night Porter (1974) (Ο Θυρωρός της Νύχτας)

Ο σαδομαζοχισμός ενώνει το θύμα ενός στρατόπεδου συγκέντρωσης (Charlotte Rampling) με το ναζί βασανιστή της (Dirk Bogarde), που παρουσιάζει αυτή την ερωτική ιστορία με σαδομαζοχιστικές... ασκήσεις επί της οθόνης.


The Story of O (1975) (Η Ιστορία της Ο)

Το βιβλίο της Pauline Réage από το 1954 αφορά μια κοπέλα με το όνομα Ο, που εκπαιδεύεται από το σύντροφο της και «πασάρεται» σε φίλους του ως σκλάβα του σεξ, που λαμβάνει μέρος σε κάθε είδους όργια...


Salò, or the 120 Days of Sodom (1975) (120 Μέρες στα Σόδομα)

Ο Παζολίνι δεν κατάφερε να δει την τελευταία του ταινία, αλλά αναφέρεται στο έργο του Μαρκησίου Ντε Σάντ, «Οι 120 Μέρες στα Σόδομα», γύρω από τέσσερις φασίστες από τη νεολαία του Μουσολίνι, που απαγάγουν, τυραννούν και βιάζουν μια ομάδα έφηβων αγοριών και κοριτσιών.


In the Realm of the Senses (1976) (Η αυτοκρατορία των αισθήσεων)

Ο Ναγκίσα Οσίμα έμεινε στην ιστορία γι' αυτή την ταινία που λάτρεψε η Ευρώπη. Αυτο-ερωτικός πνιγμός, αβγά μέσα στον κόλπο της πρωταγωνίστριας, αλλά και στοματικό σεξ, κυριαρχούν. Το πιο σοκαριστικό; Ότι οι πρωταγωνιστές δεν προσποιούνται.




9 ½ Weeks (1986) (9 1/2 εβδομάδες)
Mickey Rourke και Kim Basinger κάνουν, ουσιαστικά, τα... πάντα ο ένας στον άλλο για περίπου 2,5 μήνες (9 1/2 εβδομάδες). Σεξ σε δημόσιο χώρο, στριπτίζ, παιχνίδια με φρούτα πάνω στο γυμνό κορμί της πρωταγωνίστριας, δέσιμο ματιών και το... απαραίτητο μαστίγωμα.



Sex, Lies, and Videotape (1989) (Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες)

Ο Steven Soderbergh σκηνοθετεί τον James Spader να βιντεοσκοπεί γυναίκες να περιγράφουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις.


Boxing Helena (1993)

Από τις πιο σοκαριστικές ιστορίες. Ένας χειρούργος, ο οποίος έχει εμμονή με μια γειτόνισσά του, αποφασίζει -όταν η κοπέλα πέφτει θύμα τροχαίου- να την ακρωτηριάσει και να την κρατήσει στο σπίτι για τον εαυτό του.


Spanking the Monkey (1994)

Ο David O. Russell, πολύ πριν το American Hustle, ή το Silver Linings Playbook, έκανε όνομα με αυτή τη μαύρη κωμωδία, όπου ένας μοναχικός άνδρας και η μητέρα του διαχειρίζονται την περίεργη σεξουαλικότητα του γιου. Η μητρική αγάπη και πως μπορεί να γίνει κάτι αφύσικο και άσχημο.


Crash (1996)

Μια ομάδα παραπληγικών, θυμάτων αυτοκινητιστικών ατυχημάτων, που «φτιάχνονται» με τα τροχαία. Holly Hunter, James Spader, Rosanna Arquette, Elias Koteas και Deborah Unger σε μια πραγματικά... περίεργη ταινία.


Conspirators of Pleasure (1996)

Ίσως η πιο δύσκολη ταινία για να εξηγήσει κανείς. Σε μια πόλη της Τσεχίας, μια ομάδα κατοίκων δημιουργούν αναπαραστάσεις του πόθου τους μέσω υλικών, φτιάχνουν αγάλματα και αυνανίζονται ομαδικώς.


Eyes Wide Shut (1999) (Μάτια Ερμητικά Κλειστά)
Η τελευταία ταινία του Stanley Kubrick, όπου Tom Cruise και Nicole Kidman, πριν χωρίσουν, υποδύονται ένα ζευγάρι σε διαλυμένο γάμο, που εμπλέκεται σε ένα ανώνυμο πάρτι με ομαδικό σεξ και σατανιστικές τελετές.


The Piano Teacher (2001) (Η δασκάλα του πιάνου)

Ο Michael Haneke, πριν το Amour, περιγράφει τον εμμονικό έρωτα μιας δασκάλας του πιάνου, που φαντασιώνεται να αυτο-ακρωτηριάζεται, με το μαθητή της. Η ταινία τελειώνει με τη φαντασίωση της δασκάλας να εκπληρώνεται από το μαθητή της. Την χτυπά και την βιάζει.



Secretary (2002) (Η γραμματέας)

Το απόλυτο S&M, με τον James Spader και την Maggie Gyllenhaal. Αυτός μυστήριος δικηγόρος, αυτή έφηβη με προβλήματα. Θα γίνει η σκλάβα του, μέσω spanking, αρκετές BDSM συνευρέσεις και θα την ερωτευτεί παράφορα. Μια «μαύρη» ιστορία με... λευκό τέλος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr