Αυτό το παραμύθι το ξέρεις;

Μία ολοκαίνουρια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών και 14 ιστορίες υπόσχονται να χαρίσουν στα παιδιά μας ώρες μαγικές και διδακτικές. Ξεφυλλίστε τα μαζί τους!


Οι Καρδουλίτες-Μαγικές φίλες (Lalaloopsy): Η Τζούελ έχει τα γενέθλιά της και ζητά από τις φίλες της να τη βοηθήσουν να οργανώσει το πιο τέλειο πάρτι. Αυτές, όμως, δεν μπορούν... Ένα πανέμορφο βιβλίο-καρδιά με μια τρυφερή ιστορία για την αξία της φιλίας!

Εκδόσεις: Ψυχογιός. Από 3 ετών

Περσέας και Ανδρομέδα: Η ιστορία τους ξεκινάει με μια χρυσή βροχή που περιέχει μέσα της τον Δία. Το αγκάλιασμα της χρυσής αυτής βροχής με τη Δανάη, την πεντάμορφη βασιλοπούλα απ' το Άργος, θα φέρει στον κόσμο ένα μωρό. Ένα θεϊκό μωρό που, μεγαλώνοντας, θα γίνει ένας από τους πιο ξακουστούς ήρωες της ανθρωπότητας. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα μεταφέρουν το σεντούκι στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς, ο Δίκτυς, που θα τους φιλοξενήσει και αργότερα θα γίνει δάσκαλος καλός για τον μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως στα παραμύθια. Ο Περσέας, ολόκληρο παλικάρι πια, θα αναλάβει μία επικίνδυνη αποστολή: να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος εκπλήξεις, περιπέτειες και αγωνία... Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος όσο του Περσέα και της Ανδρομέδας.

Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη. Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή. Το βιβλίο περιέχει δώρο CD από την ομότιτλη θεατρική παράσταση


Ο αγαπημένος μου κολλητσίδας: Το μεγάλο πρόβλημα του Γιώργου, που πάει στην Πέμπτη, λέγεται Ρούλης και είναι εφτά χρόνων. Επειδή είναι ο γιος της νονάς του και μένει στην ίδια πολυκατοικία, όλοι έχουν την απαίτηση να υποχωρεί και να του κάνει τα χατίρια: “Εσύ είσαι μεγάλος, μην τον συνερίζεσαι”, είναι η φράση που ακούει όλη μέρα ο Γιώργος. Ο Ρούλης όμως είναι γκρινιάρης, φοβητσιάρης, μαρτυριάρης και κολλητσίδας, κι έτσι ο Γιώργος αποφασίζει να μην έχει παρτίδες μαζί του. Ώσπου μια μέρα ο Ρούλης κάνει μια πράξη που αλλάζει τελείως τα αισθήματα του Γιώργου απέναντί του. Και γίνεται ο αγαπημένος κολλητσίδας-κολλητούλης του! Χιούμορ, συγκίνηση και ανθρωπιά είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της τρυφερής ιστορίας που μιλά για την φιλία και την κατανόηση.

Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός. (9 με 11 ετών)

ZAC POWER-Χ.Ι.ΛΑΡΙ Ψηφιακοί Εισβολείς: Χάκερ εισβάλλουν στο σύστημα υπολογιστών που ελέγχουν τον δορυφόρο του ΚΓΕ. Ο Ζακ πηγαίνει στην Μπλέιντσβιλ, όπου κατασκευάζονται τα πιο εξελιγμένα παιχνίδια και γκάτζετ. Θα μπορέσει να εντοπίσει τους χάκερ και να φανεί πιο έξυπνος απ' αυτούς;

Εκδόσεις Ψυχογιός. (Από 7 ετών)  

Αλέξη φάε κάτι! Τι σκαρφίζεται ο Αλέξης για να μη φάει το φαΐ του; Φράουλα καβάλα σ' ένα φορτηγό. Ένα γάλα, σωστό φίλτρο μαγικό. Και καρότα που έχουν στην τσέπη τους φακό. Κροκόδειλους που δεν κλαίνε, αλλά γελάνε. Και ιππότες που όλους κι όλα τα νικάνε... Μία σειρά παιδικών βιβλίων που θέλει να συμπαρασταθεί με φαντασία και κέφι στα παιδιά και στους γονείς, για ν' αντιμετωπίσουν συνηθισμένα προβλήματα με ασυνήθιστους τρόπους.    

Εκδόσεις Μεταίχμιο. Κείμενο: Άλισον Φαλκονάκη. Εικονογράφηση: Κλάιρη Γεωργέλλη (από 5 ετών). Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο με τίτλο: “Αλέξη ώρα για μπάνιο!”

Το τραγούδι του ύπνου: Ο μικρός ήρωας είναι το παιδί που δεν μπορεί να κοιμηθεί και ξεκινάει να γυρίσει τον κόσμο για να βρει τον ύπνο. Όπου κι αν ψάχνει όμως, σ' όποια “παραμυθένια” και σαγηνευτικά τοπία κι αν τον οδηγεί η αναζήτησή του, άφαντος ο ύπνος. Τον οποίο τελικά βρίσκει χάρη σ' ένα βιβλίο!  

Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Κυριάκος Χαρίτος. Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη (από 3 ετών)

Γίνε πράκτορας του πλανήτη: Τολμάς να αναλάβεις μία μυστήρια, άκρως απόρρητη αποστολή γεμάτη εκπλήξεις; Είσαι έτοιμος να σώσεις τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι “όχι”, μην ανοίξεις αυτό το βιβλίο! Αν πάλι η απάντηση είναι “ναι”, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Άνοιξέ το όμως με μεγάλη προσοχή. Γιατί η ζωή σου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια... Ένα βιβλίο με οικολογικό μήνυμα, δοκιμασμένο προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της ίδιας της συγγραφέως και της ομάδας της.

Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη. Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος (από 8 ετών)

Όλοι μαζί ένας κόσμος: Θέλω έναν φίλο, ποιον να διαλέξω; Μ' αυτό το βιβλίο τα παιδιά θα κάνουν το γύρο του κόσμου! Θα γνωρίσουν παιδιά από διαφορετικά μέρη και θα ζήσουν για λίγο μαζί τους. Ένα μεγάλο βιβλίο με λαμπερές εικόνες κι ένα μεγάλο διαπολιτισμικό μήνυμα, κατανοητό ακόμη κι από πολύ μικρά παιδιά: ζούμε όλοι στον ίδιο πλανήτη. Είμαστε όλοι μαζί ένας κόσμος!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Από 3 έως 6 ετών

Πρέπει να ελευθερώσω το παιδί! Το λαίμαργο κατσικάκι κλείστηκε στο αποθηκάκι! Η κυρά-Κατσίκα τρέχει στον κλειδαρά, στον αστυφύλακα, στον δήμαρχο και στον υπουργό για να το ελευθερώσει! Ο αγαπημένος συγγραφέας Geoffroy de Pennart που έγινε ευρέως γνωστός με τα ανατρεπτικά παραμύθια του στη σειρά “Ο Λύκος”, γράφει αυτή τη φορά μία ακόμη διασκεδαστική και γεμάτη μηνύματα ιστορία για το πόσο απλό είναι να βρεθεί μία λύση όταν όλα μοιάζουν βουνό!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Από 3 έως 6 ετών

Κωνσταντινούπολη, η βασίλισσα των πόλεων: Η ιστορία της Κωνσταντινούπολης και της βυζαντινής Αυτοκρατορίας δοσμένη με απλά, διασκεδαστικά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει μία πρώτη γνωριμία με την πόλη που σηματοδοτεί μία σημαντική περίοδο του ελληνικού πολιτισμού  

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς. Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια (από 5 ετών)

Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα: Τι μπορεί να συμβεί όταν η μαμά λείπει σε συνέδριο και μένει μόνος ο μπαμπάς να φροντίσει τα παιδιά; Μα φυσικά, τελειώνει το γάλα... Ένα ξεκαρδιστικό ταξίδι για την μοναδική αποστολή ενός πατέρα να φέρει το γάλα εγκαίρως για το πρωινό των παιδιών του. Στις περιπέτειες του συναντά πειρατές, δεινόσαυρους πάνω σε αερόστατα, εξωγήινους, πόνυ και ένα ηφαίστειο που μιλάει... Τελικά, το έφερε το γάλα;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Από 9 έως 12 ετών    

Στην Ακαδημία των Δεινοσαύρων: Ο Μπόμπος επιτέλους γίνεται μαθητής στην Ακαδημία Δεινοσαύρων. Πρέπει να χαρεί! Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να βρυχηθεί δυνατά! Να βροντήξει την ουρά του στο έδαφος! Να βαδίσει βαριά στη γειτονιά! Όμως ο Μπόμπος νιώθει μικρός αφού η ουρά του ακόμα χωράει μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ακόμα δεν έχει σπάσει την καρέκλα της κουζίνας. 'Άλλωστε, η Ακαδημία Δεινοσαύρων είναι για μεγάλους δεινόσαυρους...

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Μαρία Ρουσάκη. Εικονογράφηση:  Σάντρα Ελευθερίου (από 4 ετών)

Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή: Ο μικρός Ερμής είναι ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, με ένα όμως τρομερό ελάττωμα: είναι ένας ανεπανάληπτος, παθιασμένος και αγιάτρευτος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Πείθει τον κουρέα να φυτέψει μία τριανταφυλλιά στο κεφάλι του, προτείνει στον φούρναρη να τρώει κάμπιες και μυρμήγκια και βάζει τον ράφτη να μιλάει με φαντάσματα τα βράδια! Τι θα συμβεί όμως όταν μια μέρα ένα από τα ψέματά του βγει, πέρα για πέρα, αληθινό; Η ζωή του γίνεται άνω κάτω και ο μικρός Ερμής μπλέκει σε μια περιπέτεια απίστευτων διαστάσεων!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου-Έμη Σίνη. Εικονογράφηση:  Άγγελος Αγγέλου (από 9 ετών)

- Ο γιατρός φοβάται τον Νικόλα: Ο Νικόλας είναι παιδί ατρόμητο! Η αλήθεια είναι, όμως, πως κάτι φοβάται... - “Μπαμπά, φοβάμαι να πάω στο γιατρό”, λέει στο μπαμπά του μια μέρα που πέφτει και χτυπά, κι εκείνος του απαντά χαμογελαστός: - “Μα ο γιατρός είναι για να τον φοβούνται!”. Η σειρά “οι φόβοι των μικρών από την ανάποδη” κοιτάζει τους φόβους μας από την ανάποδη και δοκιμάζει να τους τρομάξει! Οι φόβοι αποτελούν ένα φυσιολογικό κομμάτι της ανάπτυξης των παιδιών και συνήθως είναι περαστικοί. Αν δούμε τους φόβους ανάποδα, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να τους αντιμετωπίσουν και να τους ξεπεράσουν!

Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Εικονογράφηση:  Γιώργος Σγουρός

- Σειρά Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών από τις εκδόσεις EURO BOOKS
- 100 παιχνίδια στον κόσμο των αριθμών: Με τις δημιουργικές κάρτες που εμπεριέχονται στην συσκευασία του πανέξυπνου αυτού εκπαιδευτικού παιχνιδιού, τα παιδιά διασκεδάζουν και συνάμα μαθαίνουν τους αριθμούς, μαθαίνουν να μετρούν, να προσθέτουν, να αφαιρούν και να συγκρίνουν περνώντας την ώρα τους με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Το εν λόγω βοήθημα αναπτύσσει την παρατηρητικότητα, τη φαντασία, τη σκέψη και τη λογική παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το σετ περιέχει 54 κάρτες πολλαπλής χρήσης, μαρκαδόρο και βαμβακερό πανάκι φτιαγμένα από αβλαβή υλικά ενώ οι κάρτες σβήνουν εύκολα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά!

- 100 παιχνίδια λογικής και διασκέδασης: Με αυτά τα 100 διασκεδαστικά παιχνίδια τα παιδιά θα ψάχνουν διαφορές και συνειρμούς λογικής, θα λύνουν λαβύρινθους, θα εξασκούνται στο να γράφουν και να λογαριάζουν. Ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παιχνίδι που αναπτύσσει την παρατηρητικότητα, τη λογική, τη φαντασία και τη μνήμη των παιδιών!

- 100 παιχνίδια κατά της βαρεμάρας: Μία ιδανική δραστηριότητα για τα παιδιά καθώς διασκεδάζουν μαθαίνοντας να γράφουν, να λογαριάζουν και να ζωγραφίζουν με 100 προβλήματα λογικής, παιχνίδια ζωγραφικής, διασκεδαστικά παζλ και παιχνίδια για δύο.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr