Ο Αντόνιο Μπαντέρας θα ζωγραφίσει τη «Γκερνίκα» στην μεγάλη οθόνη

Τον Πάμπλο Πικάσο θα ενσαρκώσει ο Ισπανός ηθοποιός στην ταινία «33 μέρες»


                                   
                O Πικάσο με την Ντόρα Μαρ

Οι 33 ημέρες που χρειάστηκαν για να ολοκληρώσει ο Πάμπλο Πικάσο την «Γκερνίκα» ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Κάρλος Σάουρα που επιχειρεί να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη τη διαδικασία δημιουργίας του διάσημου πίνακα. Τον Ισπανό ζωγράφο, θα ενσαρκώσει ο συμπατριώτης του, Αντόνιο Μπαντέρας που πλέον πιστεύει -όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα Εl Pais- ότι «ήρθε η κατάλληλη στιγμή» για να τον υποδυθεί.

Στην ταινία -που έχει τίτλο «33 μέρες»- ο  Μπαντέρας θα στηθεί μπροστά από τον τεράστιο καμβά για να αποτυπώσει ως άλλος Πικάσο, την απανθρωπιά, τη βιαιότητα και την απόγνωση του πολέμου. Ο Πικάσο εμπνεύστηκε το έργο όταν, στις 26 Απριλίου του 1937, εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, Γερμανοί πιλότοι της αεροπορίας των εθνικιστών βομβάρδισαν την κωμόπολη Γκερνίκα της Χώρας των Βάσκων. Στο βομβαρδισμό εκείνο σκοτώθηκαν 1.650 άνθρωποι και ισοπεδώθηκε το 70% της πόλης με 32 τόνους εκρηκτικά.

«Τώρα πια, μπορώ να τον καταλάβω καλύτερα. Είμαι περίπου στην ίδια ηλικία που ήταν όταν συνέβησαν τα γεγονότα. Το 1937 ήταν 55 με 56 ετών και αισθάνομαι περισσότερα κοντά του» είπε ο ηθοποιός που στις 10 Αυγούστου γίνεται 54 ετών. Αλλά οι μοιραίες συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην ισπανική εφημερίδα «El Pais», γεννήθηκε στη Μάλαγα, μόλις τέσσερα τετράγωνα πιο κάτω από το μέρος που ο Πικάσο φιλότεχνησε την «Γκερνίκα» και έκανε λόγο για εναν ρόλο που τον «κυνηγά». «Ο ρόλος του Πικάσο με κυνηγά εδώ και πολύ καιρό...Αλλά νομίζω ότι έφτασε ώρα να τον υποδυθώ» είπε ο ηθοποιός.

Την ερωμένη του Ισπανού ζωγράφου, Ντόρα Μαρ, καλείται να ενσαρκώσει η Γκούινεθ Πάλτροου που όπως είπε για εκείνη ο Μπαντέρας: «Αγαπάει την Ισπανία και μιλάει τα ισπανικά τέλεια». Ο φακός του Σάουρα θα εστιάσει στον θυελλώδη έρωτα που έζησαν και σημάδεψε την νεαρή φωτογράφο Μαρ. Όταν ο ζωγράφος το 1945 εγκατέλειψε την Μαρ, εκείνη κατέρρευσε ψυχολογικά και ο δημιουργός την έστειλε σε κλινική προκειμένου να αναρρώσει.

Την διεύθυνση της φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Βιττόριο Στοράρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr