«Έφυγε» η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου
27.09.2012
02:06
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις τρεις το μεσημέρι, από το δεύτερο κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας...
Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε την Τετάρτη η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Η Νίκη Λινάρδου υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλέκου Σακελλάριου και ως ηθοποιός μεσουράνησε στις δεκαετίες του '50 και '60. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1955, σε ένα μικρό ρόλο τσιγγάνας στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο».
Έπαιξε σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, δίπλα σε πολύ γνωστούς ηθοποιούς, όπως «Τα κίτρινα γάντια», «Ο θησαυρός του μακαρίτη», «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Η κυρά μας η μαμή», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου» και «Υπάρχει και φιλότιμο» (όπου έκανε την κακομαθημένη κόρη του βουλευτή Μαυρογιαλούρου, Λάμπρου Κωνσταντάρα).
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, Πέμπτη, στις τρεις το μεσημέρι, από το δεύτερο κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr