Yesteryear: Το βιβλίο που γκρεμίζει τον μύθο της τέλειας παραδοσιακής ζωής κυκλοφορεί στα ελληνικά

Μια influencer με εκατομμύρια ακολούθους πουλά το όνειρο της επιστροφής στις παλιές αξίες, μέχρι που ξυπνά σε έναν κόσμο όπου πρέπει να το ζήσει πραγματικά – Το μυθιστόρημα της Caro Claire Burke κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα

Τι συμβαίνει όταν η τέλεια ζωή που προβάλλεις στα social media γίνεται ξαφνικά πραγματικότητα; Και πόσο ειδυλλιακή είναι τελικά η επιστροφή σε ένα παρελθόν χωρίς τεχνολογία, ανέσεις και σύγχρονες ελευθερίες; Αυτά τα ερωτήματα βρίσκονται στην καρδιά του «Yesteryear», του πολυσυζητημένου πρώτου μυθιστορήματος της Caro Claire Burke, που κυκλοφορεί στα ελληνικά στις 4 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Η ηρωίδα του, Νάταλι Χέλερ Μιλς, είναι έγκυος στο έκτο της παιδί και έχει χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία γύρω από την εικόνα της ιδανικής παραδοσιακής οικογένειας. Στο ράντσο της, όλα μοιάζουν βγαλμένα από μια άλλη εποχή: σπιτικό ψωμί, ζώα, παιδιά και μια ζωή αφιερωμένη στην οικογένεια και την πίστη. Μόνο που πίσω από τις προσεκτικά επιμελημένες αναρτήσεις κρύβονται νταντάδες, συνεργεία παραγωγής και όλες οι ανέσεις της σύγχρονης ζωής.

Όταν όμως η Νάταλι ξυπνά σε ένα ράντσο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και σύγχρονες ευκολίες, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Με αιχμηρό χιούμορ και καυστική κοινωνική κριτική, η Burke σατιρίζει την κουλτούρα των influencers, την εμπορευματοποίηση της νοσταλγίας και την εξιδανίκευση ενός παρελθόντος που ίσως δεν υπήρξε ποτέ όπως το φανταζόμαστε.

Ένα έργο ευφυές, εξαιρετικό, που σε προκαλεί να προσέχεις τι εύχεσαι... Μέσα από την καυστική πρόζα της Burke, η Νάταλι αναδεικνύεται σε μια εκρηκτική αντιηρωίδα...

Το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο της χρονιάς είναι μια αδυσώπητα σατιρική ματιά στη βιομηχανία της τεχνητής νοσταλγίας αλλά και την οπισθοδρόμηση προς ένα ανύπαρκτο ιδανικό παρελθόν.



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

H Caro Claire Burke είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Δημιουργική Γραφή από το Bennington College. Είναι συμπαρουσιάστρια του «Diabolical Lies», ενός podcast για την πολιτική και τον πολιτισμό. Το Yesteryear είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr