Σελίν Ντιόν: Αναβάλλει και την ευρωπαϊκή περιοδεία της - Τι συμβαίνει με την υγεία της

Είναι η τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες, που η διάσημη ερμηνεύτρια αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις καλλιτεχνικές υποχρεώσεις της - Ποιο είναι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Ανησυχία επικρατεί σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Σελίν Ντιόν  η οποία τους τελευταίους μήνες ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της τη μία μετά την άλλη. Σήμερα μάλιστα γνωστοποιήθηκε πως αναβάλλει για το 2023 και τη μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία της η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στα τέλη Μαΐου από την Αγγλία και περιελάμβανε δεκάδες σταθμούς σε πολλές μεγάλες πόλεις μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ζυρίχη, το Βερολίνο και η Πράγα όχι όμως την Αθήνα καθώς η αναβληθείσα από το 2020, λόγω κορωνοϊού, συναυλία της στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου του 2023.




Η ίδια πάντως εμφανίστηκε φανερά απογοητευμένη στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο ενημέρωσε τους θαυμαστές της πως δεν θα καταφέρει να τραγουδήσει τους επόμενους μήνες στην Ευρώπη: «Εδώ είμαστε πάλι, λυπάμαι πολύ, στεναχωριέμαι που αναγκάστηκα να αναβάλλω τις παραστάσεις μου για άλλη μια φορά» λέει και προσθέτει: «Οι γιατροί μου με παρακολουθούν και συνεχίζω να λαμβάνω θεραπεία αλλά έχω ακόμα μυϊκούς σπασμούς. Η αποθεραπεία διαρκεί πολύ περισσότερο από όσο νόμιζα και πρέπει να είμαι σε καλή φόρμα, να είμαι υγιής, ώστε να δώσω το 100% του εαυτού μου στη σκηνή, όπως σάς αξίζει. Ήθελα να σας πω πώς νιώθω,να σας πω ότι λυπάμαι πολύ για αυτά τα νέα. »

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της πολυβραβευμένης τραγουδίστριας φέρεται να ξεκίνησε μέσα στην καραντίνα και έγινε γνωστή το περασμένο Φθινόπωρο όταν ανακοινώθηκε η ακύρωση των προγραμματισμένων για τον Οκτώβριο του 2021 ζωντανές εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας. Λίγους μήνες αργότερα, μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο, ανακοίνωσε πως δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την περιοδεία της στη Βόρειο Αμερική. «Είχα την ελπίδα πως θα είχα συνέλθει μέχρι τώρα αλλά υποθέτω πως πρέπει να δείξω υπομονή και να ακολουθήσω τις οδηγίες των γιατρών μου».

Ήταν τότε που η διάσημη ερμηνεύτρια έκανε, για πρώτη φορά, λόγο για σοβαρούς και επίμονους μυϊκούς σπασμούς που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες οι οποίοι δημιουργούν έντονα προβλήματα στην καθημερινότητά της και προφανώς δεν τής επιτρέπουν να ανέβει στη σκηνή. Ωστόσο δεν έχει αναφερθεί με λεπτομέρειες στη φύση του προβλήματος ούτε στις αιτίες που το προκαλεί. Δεν μπορεί, ωστόσο να θεωρηθεί τυχαίο, πως σε εκείνες τις δηλώσεις της, πριν από δυόμιση περίπου μήνες, έκανε ειδική αναφορά στην σημαντικότητα της ψυχικής υγείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε την ψυχική μας υγεία. Σάς παρακαλώ να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Να θυμάστε πως δεν είστε μόνοι. Υπάρχει βοήθεια εκεί έξω αν τη χρειαστείτε».

Η παραπάνω δήλωση οδήγησε, μοιραία, πολλούς να θεωρήσουν πως οι επίμονοι σπασμοί που αντιμετωπίζει η ίδια είναι ψυχο-νευρολογικής αιτιολογίας δεδομένης και της έντονης ψυχολογικής πίεσης που έχει δεχτεί με την ασθένεια και τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου Ρενέ αλλά και του αδελφού της, ο οποίος πέθανε από καρκίνο λίγες μόλις ημέρες μετά την απώλεια του άντρα της ζωής της, σε ηλικία 59 ετών!

Η Σελίν Ντιόν αν και καταρρακωμένη από τον πόνο της απώλειας, ενεργοποίησε όλα τα αποθέματα δυνάμεων που τής είχαν απομείνει και κατάφερε να πατήσει και πάλι στα πόδια και να συνεχίσει την λαμπρή καριέρα της με βασικό «όπλο» την αγάπη των τριών παιδιών της. Έτσι μπόρεσε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές που προέκυψε το 2012 και μία ακόμη πάθηση στο αυτί της το 2018.

Η αδελφή της πάντως, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν λίγο καιρό σε γαλλικό περιοδικό, είχε παραδεχτεί πως αυτό που αντιμετωπίζει είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αλλά δεν απειλεί σοβαρά την υγεία της.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε «γκάζια» στους υπουργούς και «φρένο» στην εκλογολογία

Δεν έχει αποφασίσει ο Πούτιν αν βρεθεί αυτοπροσώπως στη Σύνοδο G20, που έχει προσκληθεί κι ο Ζελένσκι

Στο μικροσκόπιο της ανακρίτριας οι οκτώ λέξεις σε ζωγραφιά της Τζωρτζίνας για την Πισπιρίγκου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr