Όταν η σύγχρονη τέχνη «συνάντησε» το 7ο θαύμα του κόσμου τις Πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας

Δέκα σύγχρονοι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα πιο ευφάνταστα γλυπτά μεγάλης κλίμακας - Ανάμεσά τους και ο πέμπτος γιος του Άντονι Κουίν, Λορέντσο - Δείτε φωτογραφίες

Με φόντο τις εντυπωσιακές πυραμίδες του οροπεδίου της Γκίζας, δέκα σύγχρονοι καλλιτέχνες απ όλο τον κόσμο, δημιούργησαν τα πιο ευφάνταστα γλυπτά μεγάλης κλίμακας με σκοπό όχι να αναμετρηθούν με το 7ο θαύμα του κόσμου, αλλά να ανοίξουν ένα καλλιτεχνικό μονοπάτι που οδηγεί από το σήμερα στο αιώνιο σύμβολο.

Η έκθεση έχει την ονομασία «Forever is now» και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου. Μεταξύ των σπουδαίων καλλιτεχνών που δέχτηκαν με χαρά την πρόταση – πρόκληση των διοργανωτών που είναι η Art D' Egypt ο Λορέντσο Κουίν πέμπτος γιος του κινηματογραφικού σταρ Άντονι Κουίν. Ο Ιταλός γλύπτης συμμετέχει στην έκθεση με το μνημειώδες γλυπτό, το «Together», μια δομή από ανοξείδωτο ατσάλι 6 μέτρων ύψους. Τα εικαστικά του έργα τέχνης συμβολίζουν τις παγκόσμιες αξίες της ανθρωπότητας, της φιλίας, της πίστης, της βοήθειας, της αγάπης, της ελπίδας και της σοφίας.

«Το 2020 ο κόσμος επλήγη από μια πανδημία που πάγωσε τον χρόνο και μας ανάγκασε να απομονωθούμε. Το “Together” γεννήθηκε από την επίγνωση της λαχτάρας για την ανθρώπινη επαφή, το “Together” αντιπροσωπεύει την ελπίδα να δούμε την ανθρωπότητα να συναντιέται και να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί», λέει ο Κουίν.

Το έργο «Together» του Λορέντσο Κουίν


Τα βλέμματα μαγνητίζει και το γλυπτό από ατσάλι και πλέγμα του Γάλλου street artist JR, το οποίο απεικονίζει ένα γιγάντιο χέρι να κρατά μια καρτ ποστάλ στην οποία είναι ζωγραφισμένη η κορυφή μιας πυραμίδας. Ανάλογα από την γωνία που βλέπει το έργο ο επισκέπτης δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι η κορυφή της αρχαίας δομής έχει διαχωριστεί και αιωρείται πάνω από τη βάση της.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Αιγυπτιακού Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, του Υπουργείου Εξωτερικών και της UNESCO.


Το έργο της Gisela Colón


VIP απ' όλον τον κόσμο στο επίσημο Gala της έκθεσης

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της έκθεσης και το επίσημο gala όπου VIP απ' όλο τον κόσμο είχαν την χαρά να δουν από κοντά τα έργα αλλά και να γνωρίσουν τους δέκα σπουδαίους καλλιτέχνες.

Από την Ελλάδα στην μεγάλη γιορτή της τέχνης, μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τους διοργανωτές, συμμετείχε η γνωστή γλύπτρια και ζωγράφος σύγχρονης τέχνης Καρολίνα Ντε Σόουζα συνοδευόμενη από τον σύζυγος της και γνωστό επιχειρηματία Βασίλη Χήτο. Το ζευγάρι είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει από κοντά το event, το οποίο έμοιαζε με σωστό art show, καθώς οι ειδικοί φωτισμοί που έπεφταν πάνω στα σύγχρονα γλυπτά και τις πυραμίδες, είχαν μεταμορφώσει το οροπέδιο της Γκίζας σε χώρο παγκόσμιας τέχνης.

H Καρολίνα Ντε Σόουζα με τον πρώην Υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Ζάχι Χαουάς και τον Βασίλη Χήτο



Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου: Κάνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν

Γενναία ως το τέλος - Αύριο το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Τραγωδία με ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου: Τέσσερις νεκροί, δύο γυναίκες και δύο παιδιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr