«Καζαμπλάνκα»: Η πιο ρομαντική ταινία όλων των εποχών επέστρεψε στα σινεμά

Η πολυβραβευμένη ταινία, με πρωταγωνιστές τους με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν, κυκλοφορεί σε νέα επανέκδοση από την Odeon.

 Μία από τις διασημότερες παραγωγές του κλασικού Χόλιγουντ, η θρυλική «Καζαμπλάνκα», επέστρεψε πριν λίγες ημέρς στους κινηματογράφους. Το βραβευμένο με τρία Όσκαρ φιλμ του 1942, σε σκηνοθεσία του  Μάικλ Κέρτιζ, με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και Ίνγκριντ Μπέργκμαν, κυκλοφορεί σε νέα επανέκδοση από την Odeon.


Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Μαρόκο – ένα επικίνδυνο μέρος γεμάτο από διεφθαρμένους Γάλλους αστυνομικούς, κατασκόπους, μετανάστες, τζογαδόρους και πότες. Για τον κουρασμένο Αμερικανό ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου Ρικ Μπλέιν, αποτελεί το ιδανικό μέρος για κρυψώνα. Στο μαγαζί του Ρικ συγκεντρώνεται κάθε λογής άνθρωπος, γεγονός που δεν τον νοιάζει, αρκεί να ξοδεύουν εκεί τα χρήματά τους.

Μια μέρα, απ’ όλα τα μπαρ του κόσμου, η χαμένη αγάπη του Ρικ, η Ίλσα, έρχεται στο μαγαζί του παρέα με τον Βίκτορ, το σύζυγό της και αρχηγό της αντίστασης, και ο Ρικ παρασύρεται ταυτόχρονα σε ένα ερωτικό τρίγωνο και ένα δίκτυο πολιτικής ίντριγκας. Η Ίλσα και ο Βίκτορ πρέπει να αποδράσουν από την Καζαμπλάνκα και ο Ρικ ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να τους βοηθήσει.

Η θρυλική «Καζαμπλάνκα» αποτελεί τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που έχει ειπωθεί ποτέ και η αξία της δεν έχει μειωθεί καθόλου παρά το πέρασμα του χρόνου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Στις 49 οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο - Συνεχίζεται η μάχη στο Αραχναίο Αργολίδας

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Θήβα – Αισθητός και στην Αττική

Νεκρή 31χρονη από κορονοϊό – Δεν είχε εμβολιαστεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr