Νύχτες Πρεμιέρας: Τον Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ, έτοιμη η αφίσα του

Παρουσιάστηκε στο Ναό του Ολυμπίου Διός από τον δημιουργό της Βασίλη Μέξη

Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, αφιερώματα, ντοκιμαντέρ και μουσικά φιλμ αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει το φετινό 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας που θα διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου.

Η αφίσα της 26ης διοργάνωσης αποκαλύφθηκε αποκλειστικά, εν είδει έκπληξης, από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Λουκά Κατσίκα, την περασμένη Παρασκευή, στη μαγευτική προβολή της ταινίας «Ρεβέκκα» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, στο Ναό του Ολυμπίου Διός, στο πλαίσιο του 10ου Athens Open Air Film Festival.
Αυτή είναι η αφίσα του φετινού φεστιβάλ
Το φόντο των στύλων του αρχαιολογικού ναού, μίας από τις πλέον εμβληματικές ιστορικές τοποθεσίες της Αθήνας, σε συνδυασμό με το φαντασμαγορικό σχέδιο της αφίσας, κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των πολυάριθμων θεατών.

Το σκεπτικό του φετινού δημιουργικού εξηγεί ο σχεδιαστής, Βασίλη Μέξη: «Διανύουμε μια περίοδο που η ελευθερία να ονειρευόμαστε έχει γίνει ανάγκη. Ένα μεγάλο όνειρο είναι και κάθε κινηματογραφική εμπειρία, με τη διαφορά ότι βυθιζόμαστε σε μια συλλογική παραίσθηση με τα μάτια μας ανοιχτά. Από τον ορμητικό χείμαρρο εικόνων που γλιστράει μέσα στην σκοτεινή αίθουσα, σχηματίζεται μια ψυχεδελική πεταλούδα, πολυσήμαντο σύμβολο μεταμόρφωσης και ελευθερίας. Εκείνη θα μας οδηγήσει στον ονειρικό κόσμο των Νυχτών Πρεμιέρας μέσα από μία σουρεαλιστική διαδρομή, η οποία αποδίδεται με αβάν-γκαρντ πινελιές στο φετινό visual του Φεστιβάλ».

Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ με Bachelor στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Από το 2013 εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης ως art director, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βασιλειάδης: Με στήσανε χωρίς εναέρια μέσα σε δύο πυρκαγιές - Ο Τόσκας τα ήξερε όλα 

Θα «καούμε» τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου: 42 βαθμοί στη Θεσσαλία - Δείτε αναλυτικούς χάρτες 

Μυστήριο με τον θάνατο 26χρονης Ρωσίδας σεξολόγου: Βρέθηκε νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr