Banksy: Το έργο του για τον κορωνοϊό στο μετρό... καθαρίστηκε κατά λάθος!

Ο εφευρετικός καλλιτέχνης μπήκε στο μετρό μεταμφισμένος σε τεχνικό απολύμνασης - Δείτε το βίντεο

Θύμα της...καθαριότητας έπεσε το νέο γκράφιτι του Banksy  σε βαγόνι του μετρό του Λονδίνου καθώς οι εργαζόμενοι καθαρισμού δεν αναγνώρισαν την διάσημη υπογραφή του και το εξαφάνισαν!

Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης, το πρόσωπο του οποίου παραμένει άγνωστο, θέλησε να ενθαρρύνει τον κόσμο να χρησιμοποιεί μάσκα προκειμένου να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Έφτιαξε λοιπόν σε διάφορα σημεία του βαγονιού τους γνωστούς αρουραίους σήμα – κατατεθέν του, σε πόζες καραντίνας και φορώντας μάσκες συνοδεύοντάς τους με το σύνθημα «Αν δεν βάλεις μάσκα, δεν μπαίνεις». Σε άλλο σημείο, δε, έγραψε τη φράση «Μπήκα σε καραντίνα αλλά ξανασηκώθηκα»

Μεγάλη εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε, πως ο εφευρετικός καλλιτέχνης φρόντισε να βιντεοσκοπηθεί η μυστική αποστολή του στο μετρό και στην συνέχεια ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instragram.



Σε αυτό εμφανίζεται ο ίδιος, φορώντας φόρμα και ειδική μάσκα που καλύπτει πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, να κρατά εξοπλισμό απολύμανσης με αποτέλεσμα να μην του δώσει κανείς ιδιαίτερη σημασία. Ούτε καν όταν προέτρεπε κάποιους επιβάτες να μεταβούν στο διπλανό βαγόνι για να μπορέσει να απολυμάνει τον χώρο.

Μόνο που αντί για απολυμαντικό υγρό ο εξοπλισμός του περιείχε τα απαραίτητα υλικά για να πραγματοποιήσει τη νέα του καλλιτεχνική παρέμβαση η οποία, για μία ακόμη φορά, είχε έντονο κοινωνικό χαρακτήρα.

Όσο για την εξαφάνισή του; Οι υπεύθυνοι του μετρό ανακοίνωσαν πως οι εργαζόμενοι καθαρισμού δεν αναγνώρισαν την υπογραφή του Banksy και το αφαίρεσαν όπως, εξάλλου, ορίζουν οι κανόνες σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται αυστηρά τα γκράφιτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητροπολίτης Φαναρίου: «Να ψάλλουμε τον Ακάθιστο ύμνο, την ώρα που θα διαβάζεται το κοράνι στην Αγία Σοφία»

Βαρουφάκης: Tο κάμπριο στο Instagram, η μπαντάνα και το... like από Yanis Varoufakis!

Η τριμερής στο Βερολίνο και η προσπάθεια της Άγκυρας να τορπιλίσει τις κυρώσεις από την ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr