Ferrari 458 Challenge: Σκέτη πρόκληση (video)!

Μερικούς μήνες μετά την αποκάλυψη της 458 Italia πρόσφατα η ιταλική φίρμα παρουσίασε σε ειδική τελετή που έγινε στο Maranello την αγωνιστική εκδοχή με την ονομασία Challenge.

Μερικούς μήνες μετά την αποκάλυψη της 458 Italia πρόσφατα η ιταλική φίρμα παρουσίασε σε ειδική τελετή που έγινε στο Maranello την αγωνιστική εκδοχή με την ονομασία Challenge. Η 458 Challenge δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα τουρισμού και όπως θα περίμενε κανείς είναι τόσο… προκλητική όσο δείχνει η εμφάνισή της. Σύμφωνα με τους Ιταλούς έχει γίνει εκτενής χρήση ελαφρών υλικών ώστε να εξοικονομηθούν κάποια κιλά από την «απλή» 458.



Η Ferrari δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ισχύς αλλά θα είναι αυξημένη σε σχέση με τον V8 των 4,5 lt που αποδίδει 570 PS (στις 9.000 rpm!) που κινεί την «πολιτική» 458 Italia. Βελτιώσεις υπάρχουν στο κιβώτιο F1 (με διπλό συμπλέκτη), στην ανάρτηση με πιο σφιχτό συνδυασμό ελατηρίων/αμορτισέρ ενώ το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο κατά 30 mm για καλύτερη αεροδυναμική και κέντρο βάρους.
Τα φρένα της Brembo προέρχονται από την σκληροπυρηνική 599ΧΧ ενώ με διαφορετική ρύθμιση διατηρούνται τα E-Diff (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό) και F1-Trac (traction control) που υπάρχουν στην 458 Italia.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr