Mε 625 ίππους η BMW M5 Competition

H BMW αποκαλύπτει πλήρως την πιο «σκληροπυρηνική» M5, η οποία έρχεται με υψηλότερη απόδοση και καλύτερες επιδόσεις.

Για την κίνηση του μοντέλου φροντίζει και πάλι ο V8 4,4 λίτρων, με αυξημένη ισχύ κατά 25 άλογα (συνολική απόδοση 625 ίππων & 750 Nm ροπής).  Όπως είναι αναμενόμενο οι επιδόσεις του μοντέλου είναι βελτιωμένες κατά 0,3 δευτερόλεπτα, τόσο στο 0-100, όσο και στο 0-200 (3,3 & 10,8 αντίστοιχα).

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τώρα, η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω ή στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, με κάποιες μικρές ενισχύσεις να εντοπίζονται στις βάσεις στήριξης του κινητήρα.

Συγκριτικά με την «απλή» M5 το ύψος του αμαξώματος είναι χαμηλότερο κατά 7 χιλιοστά, διαθέτει σκληρότερα ελατήρια σε ποσοστό 10% & νέα αμορτισέρ, πιο ενισχυμένους συνδέσμους στην ανάρτηση και πολλά ακόμη στοιχεία που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά.  Η BMW αναφέρει, επίσης, πως το νέο σύστημα εξάτμισης παράγει ακόμη πιο σπορ ήχο. Τέλος, να σημειώσουμε πως η εμφάνιση της M5 Competition διαφοροποιείται λόγω των διαφορετικών ζαντών, του μεγαλύτερου διαχύτη αλλά και των λογότυπων που βλέπουμε στα πλαϊνά του αμαξώματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr