Σπάνια Lancia Aurelia Spider πρωταγωνιστεί σε δημοπρασία

Τους καταλόγους του γνωστού οίκου δημοπρασιών RM Sotheby’s κοσμεί μια από τις 181 Lancia Aurelia Spider Americana που έχουν κατασκευαστεί και φυσικά η τιμή της προκαλεί ζαλάδα καθώς αγγίζει τα 1,25 εκατομμύρια δολάρια. 

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξαιρετικά σπάνιο συλλεκτικό μοντέλο το φυσικά εξηγεί και την υψηλή τιμή του με το άψογο καταγεγραμμένο ιστορικό συντήρησης, την εξαιρετική κατάσταση αλλά και την σημαντική προίκα όπως για παράδειγμα το βαμμένο στο χρώμα του αυτοκινήτου hardtop.
Η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στην Aurelia B20 GT αλλά με ένα πλαίσιο που έχει πιο κοντό κατά 203 χιλιοστά μεταξόνιο. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας V6 κινητήρας 2,5 λίτρων με απόδοση 110 ίππων. Η παραγωγή της Aurelia Spider κράτησε μόνο δύο χρόνια, το 1954 και το 1955. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι από τα τελευταία που κατασκευάστηκαν και εισήχθηκε στις ΗΠΑ από τον Max Hoffman, έναν διάσημο έμπορο αυτοκινήτων της Νέας Υόρκης που έγινε γνωστός για την προμήθεια στο αμερικάνικο κοινό μερικών από τα πιο εξωτικά μοντέλα Ευρωπαίων κατασκευαστών.

Στο πέρασμα των χρόνων το αυτοκίνητο πέρασε από πέντε διαφορετικούς κατόχους, όμως είχε πάντα την απαιτούμενη προσοχή. Έτσι στα μέσα της δεκαετίας του ’90 δέχθηκε την πρώτη σημαντική ανακατασκευή κατά την οποία βάφτηκε στην γαλάζια απόχρωση Azzurro η οποία ήταν και ένα από τα αυθεντικά χρώματα της Lancia τη δεκαετία του ’50, ενώ το εσωτερικό ντύθηκε με μπλε δέρμα. Το 2001 τοποθετήθηκαν οι ακτινωτές ζάντες Borrani ενώ ο κινητήρας δέχθηκε ένα διπλό καρμπυρατέρ της Nardi και το 2009 έγινε ολική ανακατασκευή σε φρένα, μετάδοση και ηλεκτρικό κύκλωμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr