Αποστολή στο Παρίσι: Είδαμε το νέο DS 3
Η γαλλική DS Automobiles. μέλος του ομίλου PSA, παρουσίασε στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, το νέο DS 3, που πλέον φέρει κι αυτό όπως και η υπόλοιπη γκάμα τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας.
Το νέο DS 3, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του για το κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου, όμως παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Παρίσι, “φορώντας” τη νέα μάσκα DS Wings, που εφεξής θα χαρακτηρίζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της DS.
Το νέο DS 3 εξοπλίζεται με τους νέους Euro 6 κινητήρες βενζίνης “PureTech” και πετρελαίου “BlueHDi”. Πιο συγκεκριμένα, η γκάμα των κινητήρων βενζίνης PureTech θα έχει στη βασική της έκδοση τον 3κύλινδρο Euro 6 των 1.200 κ.εκ. με 82 ίππους και μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο ETG, που θα πλαισιωθεί από δύο turbo εκδόσεις 1.2 με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα. Η έκδοση με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί και με αυτόματο κιβώτιο EAT6. Από την άλλη, διαθέσιμοι θα είναι και νέοι Euro 6 κινητήρες πετρελαίου BlueHDi, απόδοσης 75, 100 και 120 ίππων.
Η πιο σπορ έκδοση του DS 3 με την ονομασία “Performance”, έχει κάτω από το καπό της τον γνωστό turbo 1.600άρη βενζίνης του ομίλου PSA, με την εντυπωσιακή ισχύ των 208 PS. Το DS3 Performance ξεχωρίζει από το φαρδύτερο μετατρόχιο (κατά 26 mm εμπρός και 14 mm πίσω), καθώς και τη μικρότερη κατά 15 mm απόσταση από το έδαφος.
Περισσότερα διαβάστε στο newsauto.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr