To 2015 ήταν η χρονιά της Jaguar

Με κινήσεις εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας γιόρτασε η βρετανική μάρκα τα 80ά της γενέθλια. Το 2015 κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για τη Jaguar, η οποία διαθέτοντας ανανεωμένη γκάμα διεκδικεί μερίδιο αυξημένο μερίδιο πωλήσεων στις κατηγορίες πολυτελών αυτοκινήτων.

Το Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη το πρώτο SUV με το σήμα της Jaguar στη μάσκα του. Η F-PACE θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους την ερχόμενη άνοιξη. Το μήκους 4,73 m. όχημα ελεύθερου χρόνου μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες πραγματοποιώντας περιστροφή 360 μοιρών.

Το 2015 ήταν το έτος λανσαρίσματος της XE, του μεσαίου sedan, στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα η XE είναι ένα από τα επτά μοντέλα που πέρασαν στον τελικό για το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς.



Μία κατηγορία πιο πάνω βρίσκεται η XF, το μεγάλο πολυτελές sedan. Χάρη στην αλουμινένια της πλατφόρμα είναι κατά 190 kg πιο ελαφριά από το απερχόμενο μοντέλο. Σε συνδυασμό με το νέο 2λιτρο diesel της οικογένειας Ingenium (με ισχύ 163 PS) και το μηχανικό κιβώτιο εκπέμπει μόλις 104 g. CO2 ανά km.

Μία Jaguar που δεν έφθασε στη γραμμή παραγωγής επανήλθε στο προσκήνιο το 2015. Η υβριδική C-X75 εμφανίστηκε στην τελευταία ταινία του James Bond, Spectre, ως αυτοκίνητο του «κακού» Hinx να κυνηγά την Aston Martin DB10 του Βρετανού μυστικού πράκτορα στη νυχτερινή Ρώμη.



Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Jaguar ανακοίνωσε την επιστροφή της στους αγώνες με μονοθέσια. Όχι στη Formula 1 αλλά στη Formula E από το 2016 και μάλιστα με επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr