Ferrari: Η F1 χρειάζεται μικρότερους προϋπολογισμούς!

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, πιστεύει πως η F1 θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να μειώσει δραστικά τους προϋπολογισμούς ώστε να είναι πιο εύκολο για τις ομάδες ν’ εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Σε σχέση με πέρυσι οι ομάδες είναι λιγότερες κατά μια καθώς η Caterham πτώχευσε ενώ και η Manor/Marussia προσπαθεί να επιβιώσει. Επιπλέον η Force India ζήτησε προκαταβολή από τη FOM πριν την Αυστραλία καθώς υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας.

Μιλώντας στα επινίκια της Ferrari στο Μαρανέλο μετά το GP της Μαλαισίας ο Αριβαμπένε τόνισε: «Πρέπει να γίνει πιο οικονομική η F1. Η προσπάθεια γίνεται από κοινού, το να έχουμε στάνταρ μονοθέσια δεν βγάζει νόημα, το να είναι όμως τυποποιημένα κάποια μέρη μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά έξοδα. Είμαστε η F1 όχι απλά ένας θεσμός που τα μονοθέσια μοιάζουν όλα μεταξύ των». Η Ferrari είναι η μια από τις εύρωστες οικονομικά ομάδες στη F1.



O Φέτελ γιόρτασε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο Μαρανέλο την πρώτη του νίκη με τη F1
μετά από δουλειά στον προσομοιωτή. Ο Ράικονεν έλειπε ήταν στη Φινλανδία (σ.σ: βάφτιζε το γιό του) και μίλησε τηλεφωνικά καλώντας τον Αριβαμπένε.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr