Εγκώμιο Αλόνσο στον Ρικιάρντο!

Ο 32χρονος Ισπανός πιλότος της Ferrari είχε στο φινάλε του Γερμανικού GP μια εκπληκτική μονομαχία για την 5η θέση με τον 25χρονο πιλότο της Red Bull.

Ο Αλόνσο που όπως αποκάλυψε εκ των υστέρων προσπαθούσε να ολοκληρώσει τον αγώνα με δυο αλλαγές ελαστικών συνειδητοποίησε στην πορεία πως αυτό δεν ήταν εφικτό. Έτσι άλλαξε σε στρατηγική 3 πιτ στοπ (12ος γύρος μαλακή γόμα, 33ος γύρος μαλακή γόμα, 55ος γύρος πολύ μαλακή γόμα) όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα της πολύ μαλακής γόμας που έβαλε στο τέλος γιατί δεν επαρκούσε το καύσιμο. Ο Ισπανός χρειάστηκε να κάνει διαχείριση μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και όπως αποκάλυψε ο ίδιος εκ των υστέρων ήταν στο απόλυτο όριο.

Αναφερόμενος στη συγκλονιστική του μονομαχία με το Ρικιάρντο ο Αλόνσο τόνισε: «Η απόδοσή του είναι μια θετική έκπληξη από τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία έως σήμερα τα όσα κάνει είναι απίστευτα. Έχει επικρατήσει στους 7 από τους 10 αγώνες έναντι του teammate του οπότε προφανώς κάνει πολύ καλή δουλειά. Στη μεταξύ μας μάχη οδήγησε φανταστικά, πολύ έξυπνα. Πάντα έπαιρνε το slipstream αφού τον περνούσα και φρέναρε πολύ αργά, επιτίθονταν πολύ αργά στην είσοδο της στροφής και ποτέ δεν έκανε λάθος να χάσει την πορεία του. Είναι πολύ έξυπνος και επιπλέον σέβεται τους κανονισμούς. Ήταν σπουδαία μονομαχία».

Δεν αποκλείεται μ’ αυτό το εγκώμιο ο Αλόνσο λέγοντας ουσιαστικά την αλήθεια
να προσπαθεί να πικάρει το Φέτελ. Μαζί του ο Ισπανός έχασε και στη Βρετανία και στη Γερμανία τη μάχη που έδωσε. Στη Βρετανία μάλιστα οδηγούσαν και γκρίνιαζαν και οι δυο στον ασύρματο, πράγμα που έγινε αντικείμενο κριτικής από πολλούς μετέπειτα.



Ο Αλόνσο συζητά με τον ντε λα Ρόσα μετά το τέλος του αγώνα τη μονομαχία με το Ρικιάρντο.


Ο Ρικιάρντο είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών μπροστά από τον Αλόνσο (- 9 βαθμούς) και το Φέτελ (-24 βαθμούς).


Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ αναφερόμενος στο Ρικιάρντο συμπλήρωσε: «Ήταν σπουδαία η μάχη του Ντάνιελ με το Φερνάντο. Την παρακολούθησα με ενδιαφέρον, ο Ντάνιελ δεν τα παρατούσε και έβλεπες το μαχητικό του πνεύμα. Μου θύμισε το Μάνσελ, ο αγώνας του ήταν πραγματικά ένα λαμπρό δείγμα F1». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr