Red Bull: Θα είναι δύσκολα στον Καναδά για μας!

Η Αυστριακή ομάδα εκτιμά πως αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι μη ανταγωνιστικό για τις ομάδες με κινητήρα Renault έναντι των ομάδων με κινητήρα Mercedes.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε πέρυσι για πρώτη φορά στην καριέρα του το Καναδικό GP για λογαριασμό της Red Bull όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά φέτος.

Η Red Bull στους τελευταίους αγώνες είναι η μοναδική ομάδα που ξεχωρίζει και δείχνει ικανή να κινηθεί κοντά στη Mercedes, όμως στις μεγάλες ευθείες του Καναδά ο αγωνιστικός διευθυντής των Ταύρων, Κρίστιαν Χόρνερ εκτιμά πως η εικόνα θα είναι διαφορετική.

Μιλώντας σχετικά ο Βρετανός μάνατζερ τόνισε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως το Μόντρεαλ θα είναι μια πρόκληση για μας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η διαφορά που μας χωρίζει από τη Mercedes. Η Renault δουλεύει σκληρά και στο Μονακό ήμασταν κοντά τους. Ήταν η πρώτη φορά που κοντράραμε τις Mercedes σε ρυθμό αγώνα φέτος, ειδικά στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Ντάνιελ κινούνταν ταχύτερα απ’ όλους, αυτό μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Όμως πάμε από το ένα άκρο στο άλλο, στο Μονακό παίζει κυρίαρχο ρόλο το κράτημα ενώ στο Μόντρεαλ η απόδοση στην ευθεία θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε πόσο υστερούμε σε σχέση με τις ομάδες που χρησιμοποιούν μονάδα ισχύος Mercedes».

Η Renault έχει προγραμματίσει αναβαθμίσεις στα μηχανικά μέρη της μονάδος ισχύος στον Καναδά και όπως καταθέτει ο επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας, Ρεμί Ταφίν αναμένεται να βελτιωθεί πέρα από την αξιοπιστία και η απόδοση: «Θα βελτιωθεί η απόδοση γιατί δε θα υπάρχει περιορισμός στις αποστάσεις που θα μπορούν να διανύσουν. Δεν θα έχουμε διαθέσιμη περισσότερη δύναμη αλλά θα εξαλειφθεί η πιθανότητα εγκαταλείψεων λόγω αστοχιών».



Πανοραμική άποψη της πίστας Ζυλ Βιλνέβ, διακρίνεται εκατέρωθεν το κωπηλατοδρόμιο και η κοίτη του Αγ. Λαυρεντίου.

Ο Φέτελ εγκατέλειψε στο Μονακό με πρόβλημα στον υπερτροφοδότη. Το GP του Καναδά είναι προγραμματισμένο για τις 8/6 (live, Alpha 20:00).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr